Много хора, които все още се колебаят дали да се доверят на метод за премахване на нежеланото окосмяване, който е траен, не са сигурни кой е по-добрият от двата варианта за такъв тип обезкосмяване – лазерна или фотоепилация. Между двата вида епилация има както сходства, така и разлики. Приликата между двете процедури се корени в това, че независимо дали ще изберем лазерна или фотоепилация, окосмяването ще бъде премахнато трайно чрез специфични лъчи. Основната разлика е в светлината, която излъчват уредите, и в точността, с която може да се насочи тази светлина при лазерна или фотоепилация.

 

Лазерна или фотоепилация – трайност на резултатите

Лазерна или фотоепилация 1 - по-траен метод срещу нежеланото окосмяване

Лазерна или фотоепилация – трайно премахване на окосмяването чрез специфични лъчи

Когато обмисляме по-траен метод, чрез който да се отървем от нежеланото обезкосмяване, неизбежно стигаме до въпроса лазерна или фотоепилация. И двете процедури има ефект, който е доста по-дълготраен от класическите домашни начини за обезкосмяване, но лазерна или фотоепилация е способна да ни раздели завинаги с неприятните косъмчета по тялото и по лицето ни? Отговорът е лазерната епилация. Това е така, защото лазерът работи с чиста светлина, за разлика от фотоепилацията, чийто принцип включва насочване на смесена светлина. Следствието от тези различни методи е, че при лазерна епилация много по-прецизно може да се насочи лъчът светлина, а той, от своя страна, успешно унищожава космения фоликул, като по този начин предотвратява последваща поява на косъм. При фотоепилацията светлината се разпилява и ефектът се постига по-трудно. Въпросът лазерна или фотоепилация да изберем изглежда лесен, ако съдим по резултатите.

Лазерна или фотоепилация – брой процедури

Когато се колебаем какво да изберем – лазерна или фотоепилация – на помощ може да ни дойде и сравнението на броя процедури, които са необходими за да се постигне желаният ефект с лазерна или фотоепилация. При лазерната епилация обикновено са нужни между шест и осем процедури, за да се постигне перфектният резултат. При фотоепилацията необходимите процедури са поне десет, а понякога и повече, в зависимост от конкретния тип кожа. Бързите резултати често са фактор при избора между лазерна или фотоепилация.

Лазерна или фотоепилация 2 - по-дълготраен ефект от класическите методи за обезкосмяване

Лазерна или фотоепилация – сходства и разлики

Лазерна или фотоепилация – кой провежда процедурите?

Факт, който често наклонява везните при хората, които се колебаят дали да изберат лазерна или фотоепилация, е това, че фотоепилацията е процедура, която се изпълнява от козметици. Хората обикновено са професионалисти в своята област и се справят безупречно, особено ако работят в доказан и препоръчван салон за красота. Лазерната епилация обаче се провежда само от лекари. Хората имат склонност да се доверяват повече за подобни процедури (лазерна или фотоепилация) на лица, които имат медицинско образование. Затова когато се колебаят между лазерна или фотоепилация, по-добрият избор често се оказва лазерната.

 

 

 

 

Лазерна или фотоепилация – трайност на резултатите

Лазерна или фотоепилация – брой процедури

Лазерна или фотоепилация – кой провежда процедурите?