Laser hair removal

Диодна лазерна епилация

Ново поколение лазерна епилация. Гарантиран резултат!

Диодна лазерна епилация мъже и жени от ABI Beauty в София!

Какво всъщност представлява методиката на диодното лазерно обезкосмяване и ефекта й?

Всеизвестен факт е, че за разлика от другите методи за обезкосмяване, диодната лазерна епилация има неповторимо предимство, а именно, че ефектът ѝ е най-дълготраен. Водени от нуждата нашите клиенти да получават висококачествени услуги, ние от ABI Beauty непрестанно се стараем да усъвършенстваме начина, по който работим, защото основната ни цел е да се грижим за вашата гладка кожа по неповторим начин.

Знаете ли, че в ABI Beauty се работи с най-новите лазерни технологични иновации в България?

Ние от ABI Beauty полагаме усилия постоянно да обновяваме оборудването си, съобразявайки всеки от наличните апарати с последните технологични иновации. Доказателство за успеха на нашите нововъведения е лазерното подмладяване, което смело можем да кажем, че вече е добре интегрирана процедура, от която много клиенти са доволни. В резултат все повече и повече клиенти се доверяват на  ABI Beauty за тяхната красота. Освен това, може да видите повече  на нашата страница с контакти.

Още полезна информация за лазерно обезкосмяване в лазарен център ABI Beauty

Голяма част от хората познават единствено крайния резултат от работата на диодния лазер, а в сянка остава неговият механизъм на действие. Премахването на окосмяването се осъществява по селективен път, атакувайки пигмента на космения фоликул (меланина) чрез лазерни импулси, които съумяват, без да увреждат кожата, да го разрушат. Нещо повече, по време на диодната лазерна епилация се премахват и т. нар. “обърнати косми”, което гарантира безупречен вид на вашата кожа. Вижте нашите промоции и цени за лазерната услуга.

От кого е технологията на диодният лазер в ABI Beauty?

В лазерите на 𝐀𝐛𝐢 𝐁𝐞𝐚𝐮𝐭𝐲® се крие мощта на Американския гигант 🇺🇸 𝗖𝗼𝗵𝗲𝗿𝗲𝗻𝘁 | 𝗗𝗜𝗟𝗔𝗦® “𝙏𝙝𝙚 𝘿𝙞𝙤𝙙𝙚 𝙇𝙖𝙨𝙚𝙧 𝙘𝙤𝙢𝙥𝙖𝙣𝙮” , диодния бар, който е в основата на диодният лазер, с който разполагаме, е съобразен с последните предложения на естетичния пазар и именно благодарение на неговата иновативност, клиентите ни се радват на отлични резултати. Диодният лазер работи с технология USP (Ultra Short Pulse – Ултра Къс Импулс), която позволява мигновено унищожаване на космения фоликул, без да се наранява кожата. Предимството на ултра късия импулс е, че съумява за изключително малко време да загрее косъма. Бързината на загряване и по-конкретно на достигането на импулса до фоликула е от изключително значение, тъй като в противен случай се губи енергията от косъма и се разпръсква в заобикалящата го тъкан.

755nm “ALEX” (Aleksandrid Laser) – най-новия модел ръкохватка на Александридния лазер, която е идеална за светли кожи и със бели и руси косъмчета. Заради високата си фоточувствителност на новата ни ръкохватка и белите косъмчета ще останат в миналото Ви. Така ние гарантираме 100% изключителен резултат дори и при СВЕТЛИ и РУСИ косъмчета.

Диодната ръкохватка 808nm. се характеризира с изключително голяма мощност, бързина и ефективност. Дълбочината и на проникване и фоточувствителността и са изключително подходящи за хора с фототип на кожа и косъм от 2 до 5. Който спектър обхваща 90% от населението живеещо в нашата териториална ширина. Тя е т. нар. “златна среда за европеидната раса” и се характеризира с умерено абсорбиране от меланин. Предлага по-дълбоко проникване в космения фоликул със средна и висока мощност и по-висока честота на повторения. Подходяща е за премахване на нежеланото окосмяване по цялото тяло

755nm – до неотдавна светлите косми не попадаха в спектъра на лазерната епилация поради недостатъчното количество на меланин, който се явява “притегателна сила на привличане” за излъчваните импулси. Благодарение обаче на тази технология и високата фоточувствителност към меланин, това вече не е така. Тази дължина е подходяща и за светли и руси косъмчета.

808nm – това е т. нар. “златна среда за европеидната раса” и се характеризира с умерено абсорбиране от меланин. Предлага по-дълбоко проникване в космения фоликул със средна и висока мощност и по-висока честота на повторения. Подходяща е за премахване на нежеланото окосмяване по цялото тяло;

1064nm – безупречно решение за по-тъмни типове кожа и косми. Освен това, дълбокото и проникване предразполага ползване на тази дължина на вълната за области с дълбоко разположено окосмяване като подмишници, слабини;

Колко процедури са нужни с диоден лазер за безупречно гладка кожа?

Освен това, при много от клиентите ни са достатъчни между 2 и 3 процедури и още след тях се наблюдава забележителен резултат. Но за постигане на трайно гладка кожа и запазването на този ефект във времето, ние винаги препоръчваме пълен курс между 6 и 8 процедури, които се правят през 30-45 дена. Точния брой се определя от козметика, като се съобразява дебелината и цвета на косъма, спецификата на кожата, предразположеност към външно окосмяване, хормонални проблеми или прием на медикаменти и прочие. След като се осъществи целият курс от процедури се преминава към поддържащи процедури. Обаче, тези процедури се извършват веднъж на  5-6 месеца.
Свържете се с нашите професионалисти за повече информация!

Какво трябва да знаете за диодната лазерна епилация?

Резултати от професионална лазерна епилация в ABI Beauty – София

Болезнена ли е лазерната епилация?

Ultraformer III е нов неинвазивен ултразвуков апарат, чрез който  Макрофокусирани трансдюсери с по-голяма плътност и по-дълбоко проникване на HIFU се насочват към подкожните слоеве на тялото на 3 различни дълбочини, за да изтънят контурите и да премахнат упоритите мазнини.

Противопоказания при лазерното обескосмяване (епилация)

Предимства на диодна лазерната епилация от ABI Beauty

Лазерна епилация

Лазерната епилация е техника, която позволява премахване на нежеланото окосмяване по лицето и тялото, чрез оборудване, което въздейства върху луковицата на косъма. Процедурата е безопасна и ви позволява да премахнете космите за дълъг период от време. Благодарение на специфичните дължини на вълните за различните типове кожа, лазерът излъчва лъч светлина, който загрява ствола на косъма и неговия корен.

Вижте повече:

Крайната цел на лазерната епилация е сесия след сесия да предизвика прогресивно изтъняване на косъма, като силно забавя повторното му израстване и прави основата му невидима с невъоръжено око. Лазерната епилация е особено препоръчителна за хора, които са уморени от честото прибягване до кола маска, самобръсначки, депилиращи продукти и всички останали методи за обезкосмяване, особено при третиране на деликатни зони като бикини, подмишници и лицево окосмяване. В допълнение, диодната лазерна епилация е препоръчителна за хора, страдащи от патологии, които могат да се обострят при бръснене на косъмчетата. Лазерната епилация може да се направи в сертифицирани салони за красота или лекарски кабинети. Препоръчителна е консултация с дерматолог преди лазерна епилация. В зависимост от зоната, която ще се третира, са необходими няколко сесии диодна лазерна епилация, планирани на месечна или двумесечна база.

Лазерна епилация: как работи?

Диодна лазерна епилация 1
Диодна лазерна епилация – безболезнено премахване и третиране на косъмчетата

За разлика от класическите техники за епилация, които премахват само видимата част на косъма, лазерната епилация ви позволява да го премахнете изцяло, включително космената луковица. Принципът, по който работи лазерната епилация е физическият на светлината: лазерът излъчва лъч от еднопосочни и монохроматични вълни с такава честота, че избирателно да удря меланина, съдържащ се в тъмните косми на светлия тен, като ги прегрява и денатурира техните жизненоважни структури. Ако лазерната епилация е извършена правилно, кожата около фоликула остава незасегната. Следователно при лазерна епилация космите не се накъсват, а светлинната енергия, която се трансформира в топлина причинява разрушаване на луковицата и на клетките, които я регенерират, което позволява постигането на трайни резултати. Лазерната епилация има редица предимства: освен че е безболезнена, тя всъщност предизвиква намаляване на количеството и диаметъра на космите, както и бавен, ако не и несъществуващ, повторен растеж благодарение на елиминирането на космените луковици. Лазерната епилация бива описвана като “прогресивно окончателен” метод, с течение на времето космените стъбла изтъняват, а броят на луковиците намалява.

Какво представлява процедурата лазерна епилация

Лазерната епилация е процедура, която може да се използва безопасно на лицето, слабините, подмишниците, ръцете, гърдите, краката, гърба и други части на тялото. За ефективен и траен резултат от лазерната епилация е необходима интервенция върху желаната зона в няколко сеанса, за редукция на окосмяването в активна фаза. Засегнатата област трябва да бъде предварително обръсната, за да се гарантира, че силата на светлинния лъч е насочена към космената крушка; освен това трябва да бъде предварително почистена, следователно лишена от кремове, парфюми, дезодоранти или други продукти, които могат да взаимодействат с лазера. Освен това трябва да избягвате кола маска, премахване на косми с епилатор и всякакви методи изскубващи корена на косъма един месец преди епилация. Настройката на типа лазерна светлина, мощността и честотата на третиране зависят от: цвета, плиткостта и диаметъра на ствола на косъма, фототипа, евентуални кожни лезии и съпътстващи патологии. Диодната лазерна епилация не причинява болка, има само леко затопляне или усещане за дискомфорт, подобно на убождане с игла. Понякога, преди да пристъпи към лазерна епилация, операторът може да нанесе анестетичен крем върху някои особено чувствителни зони на тялото. По време на лазерната епилация естетичният лекар или квалифициран козметик, и пациентът трябва да носят защитни очила, специфични за намаляване на очния риск за ретината. В зависимост от зоната, която се третира с лазерна епилация, продължителността на третирането варира от 15 минути до 4 часа; всеки импулс на лазера въздейства върху площ от около два квадратни сантиметра и изглежда, че след сеанс има намаляване на растежа на косъмчетата между 20-35%. Непосредствено след лазерна епилация се появява зачервяване на кожата поради действието на лазерния лъч, което варира според степента на индивидуална епидермална чувствителност. Зачервяването е краткотрайно и изчезва след няколко минути.

Колко сесии лазерна епилация са необходими?

Диодна лазерна епилация 2
Диодна лазерна епилация за траен ефект

Броят на процедурите варира според индивидуалния случай и зоната, която ще се третира с лазерна епилация. Обикновено са необходими няколко срещи, установени на месечна или двумесечна база. Индивидуалните резултати от лазерната епилация всъщност зависят от редица фактори, включително възраст, тип кожа, характеристики на окосмяването и хормонална структура. За да премахнете нежеланото окосмяване по лицето с диодна лазерна епилация например, може да са достатъчни 4 до 6 сесии. В случай на големи повърхности на тялото, като ръце или крака, от друга страна, са необходими приблизително 5-10 процедури. Като цяло има интервал от 4-6 седмици между една сесия и друга. Резултатите, получени при диодна лазерна епилация, са дълготрайни, особено ако поддържащите сесии се повтарят веднъж или два пъти годишно.

Колко може да струва лазерната епилация?

Цената на лазерната епилация варира според третираните зони и използваната машина. Крайната цена зависи от общия брой сесии, установени за постигане на задоволителни резултати: обикновено се планират максимум 8-10 срещи, но средната стойност е поне 5-6 процедури. За мустаци и подмишници също може да са достатъчни 3-4 сесии, но зависи от типа кожа и космен фоликул. Винаги разчитайте на опитни ръце и търсете признат и сертифициран център за красота: всъщност противопоказанията за лазерна епилация са свързани главно с грешки, направени от оператора.

Ограничения на техниката за лазерна епилация

Диодна лазерна епилация 3
Диодна лазерна епилация – най-ефективната и дълготрайна технология

Лазерът може ефективно да третира космите само по време на растежната фаза, тъй като меланинът е много концентриран в космената луковица, особено по това време. Поради тази причина между сеансите е добре да избягвате използването на кола маска и други техники за епилация с откъсване, които прекъсват цикъла на растеж на космите. Лазерната епилация осигурява по-добри резултати при тъмни косми и светъл тен. За русо и бяло окосмяване, от друга страна, надеждите за успех са ниски, ако изобщо има такива. Освен това не се препоръчва да се третират кожи с висок фототип, тъй като те съдържат големи количества меланин: в този случай топлината има тенденция да се абсорбира от кожата, а не от косъмчетата, причинявайки болезнено усещане по време на лазерната епилация. Ето защо е по-добре да се откажете от идеята за лазерна епилация, ако окосмяването е светло или тенът е много тъмен и като цяло, ако има малък контраст между косъма и кожата. Лазерната епилация не премахва окосмяването завинаги, тъй като ефектите от естетичната процедура не остават за цял живот. Въпреки това, процедурата има предимството, че силно забавя растежа на космите, поради което ви позволява да поддържате резултатите лесно и около два пъти годишно. Обезкосмяването с диодна лазерна епилация не е 100% пълно. Като цяло, елиминира космите от третираната зона с 80%, което може да се счита за отлично. Тези резултати могат да се поддържат за дълго време, ако сесиите за поддръжка се повтарят. Всеки косъм, който не е напълно отстранена, се трансформира във фин мъх, който не се вижда с просто око.

Противопоказания и рискове на лазерната епилация

Лазерната епилация не е подходяща за хора, които имат малък контраст между окосмяване и тен, предвид рисковете от депигментация на кожата. Във всеки случай специализираният естетичен или медицински персонал ще прецени възможността за провеждане на лазерна епилация. Диодната лазерна епилация е безопасна техника, която не е вредна от медицинска гледна точка. Въпреки това, ако са налице хормонални дисфункции, е по-добре да попитате вашия личен лекар за съвет или да се свържете с дерматолог. Дори бенките трябва винаги да се оценяват преди третиране, като се избягва третирането на кожните участъци, в които има такива, тъй като те са обект на модификации в случай на абсорбиране на лазерна енергия. Страничните ефекти при лазерната епилация включват еритема, предназначена да отшуми спонтанно за няколко дни, резултат от прекалено енергично или непрофесионално лазерно лечение. Освен това, след сесия с лазерна епилация кожата е особено уязвима към ефектите на ултравиолетовото лъчение и може да реагира с възпаление. На третираните зони, изложени на слънчева светлина – като например лицето – е препоръчително да използвате филтър с висока защита (SPF 50), дори и през зимата.

Защо да изберете диодна лазерна епилация

Диодна лазерна епилация 4
Диодна лазерна епилация за всеки тип кожа

Диодната лазерна епилация може да се прилага на всички видове кожа и структура на косъма. Различава се от останалите видове лазерна епилация с това, че е с по-ниска абсорбция но пък успява да проникне по-дълбоко и отстранява косъмчетата преди да са достигнали повърхността на кожата. Това качество на диодната лазерна епилация е неоспоримо, тя спомага да се отървем от окосмяването още преди да се  е появило. Ефективност и безопасност могат да бъдат определенията за диодна лазерна епилация, а най-приятната част е безболезнеността й поради прекрасната технология за охлаждане на апаратите. В студията на ABI Beauty разполагаме с иновативна машина за диодна лазерна епилация притежаваща две ръкохватки за оптимален ефект на процедурите.  Диодната лазерна епилация би могла да се прилага и при кожа с тен, не бива да се излагате на слънце само два дни преди процедурата. Диодната лазерна епилация е благоприятна за извършване върху изключително чувствителни типове кожа. Финансовата част свързана с диодната лазерна епилация също не е за подценяване, в салоните на ABI Beauty можете да се възползвате от пакетни цени и различни промоции на диодна лазерна епилация. Диодна лазерна епилация е приложима на различни области на тялото като интим, ръце, гръб, лице, крака и т.н. Има възможност за временни странични ефекти от диодната лазерна епилация включващи подуване, зачервяване или изсветляване на третираните зони, но те отшумяват за кратко.

Лазерна епилация: как работи?

Какво представлява процедурата лазерна епилация

Колко сесии лазерна епилация са необходими?

Колко може да струва лазерната епилация?

Ограничения на техниката за лазерна епилация

Противопоказания и рискове на лазерната епилация

Защо да изберете диодна лазерна епилация

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА