Laser hair removal

Бръснене преди лазерна епилация – кога се прави?

Бръснене преди лазерна епилация мнения 1
Бръснене преди лазерна епилация мнения за или против

Когато говорим за бръснене преди лазерна епилация, не става дума за бръснене в продължителен период от време или за премахване на нежеланото окосмяване с този метод дни и седмици преди процедурата по лазерно обезкосмяване. Необходимо е, ако ще се спазва това условие, а то е силно препоръчително, това бръснене преди лазерна епилация да се случи непосредствено преди процедурата в салона – в същия ден или предната вечер. Целта на това бръснене преди лазерна епилация е да не се вижда косъмът, да е останала само невидимата му, подкожна част, която ще абсорбира с меланина си лъчите, произвеждани от апаратите за лазерна епилация по време на професионалната процедура, след като сме провели бръснене преди лазерна епилация.

Обикновено в професионалните салони за лазерна епилация се прави консултация с всеки нов клиент, за да се запознаят специалистите с неговите индивидуални специфики и да се прецени кое ще е най-подходящо за него като тип процедура, честота на процедурите, вид лазер и т. н. По време на тези консултации обикновено клиентът бива инструктиран и какво да прави и какво да не прави непосредствено преди предстоящата процедура. Неизбежно се споменава и бръснене преди лазерна епилация, защото то много улеснява процеса по лазерно обезкосмяване и за пациента, и за професионалиста.

Бръснене преди лазерна епилация – преди всяка процедура ли е необходимо?

Бръснене преди лазерна епилация мнения 2
Бръснене преди лазерна епилация мнения и полезни съвети

Обикновено лазерното обезкосмяване, за да е ефективно, се провежда на серии от по няколко процедури през определен период от време. Когато искаме да спазим условието за бръснене преди лазерна епилация, необходимо е да го правим преди всяка една процедура, а не само преди първата. Причината е, че обикновено процедурите са през такъв период от време, че еднократното бръснене преди лазерна епилация ще важи само за първата процедура. Следващата ще е след дни или дори след седмици в някои случаи, което налага ново бръснене преди лазерна епилация преди всяка една отделна процедура.

Бръснене преди лазерна епилация, и то непосредствено преди всяка една процедура от серията процедури, необходима за постигане на дълготраен ефект, ще улесни лазерното обезкосмяване, ще подобри резултатите от него, ще намали дискомфорта по време на процедурите и ще ги направи по-безопасни за пациента, тъй като ще намали значително риска от изгаряния. Ето защо е необходимо да спазваме условието за бръснене преди лазерна епилация, при това непосредствено преди всяка една процедура от серията от процедури, която провеждаме.

Бръснене преди лазерна епилация – преди всяка процедура ли е необходимо?

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА