Лазерна епилация на цяло тяло

Лазерна епилация цяло тяло

Лазерна епилация цяло тяло

Приятна на допир, мека като коприна, съвършено гладка кожа – това е мечтата на почти всяка жена. Основният враг на красотата е стареенето, но има и други аспекти, с които се борим, за да подобрим външния си вид. Един от тях е прекомерното и нежелано окосмяване по тялото. Независимо че това е природно и естествено човешко явление, във времето хората търсят повече възможности за отстраняването му. Към днешна дата съществуват два метода за премахване на нежеланите косми: депилация и епилация. Те се различават по механизма за отстраняване на космите. Депилацията премахва само видимата част на космите, без да засяга космените фоликули. Тя дава краткотрайни резултати. От своя страна методът на епилацията е по-ефективен в борбата с излишното окосмяване. В частност може би най-популярният метод за обезкосмяване е лазерната епилация. Цялото тяло е със значително забавен растеж на космите.

Какво представлява процедура лазерна епилация – цяло тяло?

Лазерна епилация цяло тяло 1

Лазерна епилация цяло тяло – съвършено гладка кожа

Когато пожелаете лазерна епилация цяло тяло, първо трябва, а и искате, да се запознаете с принципа на действие на самата процедура. Тя представлява насочена лазерна светлина с точно определена дължина на вълната, която се поглъща от пигмента меланин в косъма и чрез него достига стволовите клетки на фоликула му, където се трансформира в топлина. С най-прости думи това е лазерната епилация. Цялото тяло забавя растежа на косъма или спира окончателно. Какъв ще е резултатът от лазерна епилация цяло тяло зависи от това дали правилно са подбрани използваните параметри по време на курса от процедури, дали се спазват периодите за лазерна епилация цяло тяло, с какъв лазерен апарат се работи. Диодините лазерни апарати се справят с всеки тип кожа и могат да работят и върху кожа с тен. Лазерна епилация цяло тяло в различните си части се извършва през различен период от време, свързан с периода на обновяване на космите в съответната зона и анагенната фаза на растежа им (това е активната фаза, когато косъмът е свързан с фоликула). Например лазерна епилация цяло тяло – за торс са нужни процедури между 45-60 дни, а за зона крака – 60-90 дни. Крайният резултат на пълна и дълготрайна лазерна епилация цяло тяло бива достигнат след минимум 6 терапии за всяка зона от тялото. За такъв тип лазерна епилация – цялото тяло може да отнеме до година и половина общо. След основният курс лазерна епилация – цялото тяло се нуждае от поддържащи процедури веднъж или два пъти годишно.

Етапи лазерна епилация – цяло тяло

Лазерна епилация цяло тяло 2

Лазерна епилация цяло тяло -дълготрайност и комфорт

Има няколко по-съществени момента преди и по време на курса лазерна епилация цяло тяло. Първо, когато решим да започнем, трябва да спрем да премахваме косъмчетата от корен и да почистваме единствено посредством бръснач. За лазерна епилация цяло тяло – зона крака – например е необходимо да не е отскубвано с кола маска, епилатор или др. Поне 5-6 седмици преди старта на процедурата. Второ – избирайки диоден лазер за лазерна епилация, цялото тяло не бива да се подлага на слънце, да се използват автобронзиращи продукти или да се ползва солариум. След сесиите лазерна епилация, цялото тяло е необходимо да се предпазва със слънцезащитен максимален фактор SPF 50+. Поне десет дни преди лазерна епилация цялото тяло следва да се предпазва от агресивен скраб, ексфолиация, пилинг, които нараняват епидермиса. И последно – преди процедура лазерна епилация цяло тяло – не се нанасят лосиони и козметика.

 

Важно ли е с коя зона ще се започне лазерната епилация цяло тяло?

В това отношение е важно да си зададем още един въпрос. Възможна ли е различна реакция и чувствителност прилагайки лазерна епилация. Цялото тяло в различните си зони дори на един и същ клиент дава специфични реакции, както по отношение на резултата, така и като усещане. Всичко това е нормално, тъй като окосмяването и кожата в различните части на тялото не са еднакви. Това с коя зона да се започне е въпрос на личен избор. Статистиката показва, че процедура лазерна епилация цяло тяло – като най-предпочитани са зоните интим и мишници, както и че това са зоните, които се повлияват най-впечатляващо още след първата процедура. Краката се нареждат на второ място като любима зона за лазерна епилация цяло тяло. Обикновено всеки клиент започва с лазерна епилация цяло тяло – от зоната, с която най-често се налага да се справя. Истината е, че след като се види резултатът от първата зона, всеки продължава със следваща зона лазерна епилация. Цялото тяло се подлага накрая. Удобството е пристрастяващо.

 

Рискове при процедура лазерна епилация цяло тяло

Лазерна епилация цяло тяло 3

Лазерна епилация цяло тяло – кожа, мека като коприна

Рискове за живота и здравето на пациента по време на процедура лазерна епилация цяло тяло, практически не същестуват. Съществуват някои противопоказния, които зависят от личните индивидуалности на даден клиент, които могат да възпрепятстват прилагането на лазерна епилация цяло тяло или да намалят нейния ефект. Реални рискове при процедура лазерна епилация цяло тяло се наблюдават в следните случаи:

  • Излагане на слънце броени дни преди лазерна епилация цяло тяло;
  • Автоимунни заболявания;
  • Бременни или кърмещи жени;
  • Ако използвате медикаменти задължително трябва да споделите със специалиста, който провежда лазерна епилация цяло тяло;
  • Наличие на татуировки в определени зони;
  • Неправилно боравене с лазера по време на процедура лазерна епилация цяло тяло;
  • Неспазване на срока на почивка между сесиите лазерна епилация цяло тяло;

Защо лазерна епилация цяло тяло в Abi Beauty?

Една от основните задачи на Abi Beauty е да не спира да усъвършенства начините, по които се работи, защото главната му мисия е внимание и грижа за вашата гладка кожа.           За тази цел за извършване на процедура лазерна епилация цяло тяло салонът разполага с иновативен от последно поколение диоден лазер, рожба на американска компания пионер в тази сфера. Освен технологичните плюсове, от голямо значение е и наличието на професионален екип от специалисти, които ще се погрижат за вашата успешна лазерна епилация цяло тяло. В салон Abi Beauty ще намерите и много изгоден пакет, не само финансово, но и много смислен, тъй като включва лазерна епилация цяло тяло. Всички зони, които имат нужда могат да се третират. В салона се предлага лазерна епилация цяло тяло – гръб, ръце, крака, подмишници, корем, кръст, лице и други. Посещавайте редовно страницата за актуални цени, тъй като офертите за лазерна епилация цяло тяло важат за 6 процедури. На практика това е достатъчно за един пълен курс лазерна епилация цяло тяло, за да кажете сбогом на досадните косъмчета.

Какво представлява процедура лазерна епилация – цяло тяло?

Етапи лазерна епилация – цяло тяло

Важно ли е с коя зона ще се започне лазерната епилация цяло тяло?

Рискове при процедура лазерна епилация цяло тяло

Защо лазерна епилация цяло тяло в Abi Beauty?