Laser hair removal

Лазерна епилация цяло тяло

Лазерна епилация цяло тяло

Лазерна епилация цяло тяло 1
Лазерна епилация цяло тяло – съвършено гладка кожа

Мечтата на всяка жена е меката, приятна на допир съвършено гладка кожа. Тя може да бъде постигната чрез лазерна епилация цяло тяло. Стареенето е враг номер едно но силното окосмяване и врастването на косъмчета също водят до ниско самочувствие и несигурност. Независимо, че косъмчетата са естествени, последните години хората търсят ефективни методи за премахването им. До момента съществуват два способа за премахване на нежеланото окосмяване – епилация и депилация. Разликите при тях се коренят в механизма на отстраняване. Депилацията премахва единствено видимата част на космите без да засяга техните луковички. Това дава само краткотрайни резултати с риск за увеличение на окосмяването и заздравяване на телата на косъмчетата. Епилацията е с по дълготраен ефект въздействащ и на основата на космите. Проблемът на тази в домашна среда и кола маска е, че е болезнена. Лазерната епилация цяло тяло от своя страна е по щадяща и въздейства значително на растежа и гъстотата на нежеланото окосмяване.

Какво представлява лазерната епилация цяло тяло

Лазерна епилация цяло тяло 2
Лазерна епилация цяло тяло -дълготрайност и комфорт

Съвършено гладката кожа може да бъде постигната благодарение на лазерната епилация цяло тяло.

Преди процедура лазерна епилация цяло тяло е хубаво да научите малко повече за това какво представлява тя. Принципът на действие е насочена лазерна светлина имаща точно определена дължина на вълната трансформираща се в топлина, веднага щом бива погълната от меланина на косъма за да достигне фоликулът му. Благодарение на процедурата лазерна епилация цяло тяло растежа на косъма бива забавен или окончателно спрян. Той изтънява и става почти незабележим. От какво зависи резултатът след извършена лазерна епилация цяло тяло:

 • Правилно подбрани параметри на машината по време на сесиите;
 • Спазване на точните периоди между процедурите;
 • Какъв е апаратът с който се извършва лазерната епилация цяло тяло.

За да сте сигурни, че апаратът може да се справи със всеки тип кожа и дори да работи върху тен, изберете диоден лазерен апарат. Лазерната епилация цяло тяло се извършва в различни времеви периоди според зоната която се обработва. Периодът на обновяване на окосмяването в различните части на човешкото тяло е различен заради активната фаза на растеж когато косъма е свързан с фоликулът си. Пример за периоди между процедури лазерна епилация цяло тяло може да бъде даден с анагенната фаза на зоната на торса която е 45/60 дни, а пък тази на краката е 60/90 дни. За да бъде постигната дълготрайна и пълна лазерна епилация на цяло тяло са необходими минимум 6 процедури на всяка зона. Времето което може да отнеме е близо година и половина. След като е преминат основният курс лазерна епилация цяло тяло има нужда от поддържащи процедури един или два пъти годишно в зависимост от вида окосмяване и типа кожа.

Какви са етапите на лазерната епилация цяло тяло

Лазерна епилация цяло тяло 3
Лазерна епилация цяло тяло – кожа, мека като коприна

Определението на лазерна епилация цяло тяло трябва да бъде дълготрайност и комфорт.

Какво трябва да направите преди сесия лазерна епилация цяло тяло:

 • Когато решите, че е дошло времето да си направите лазерна епилация цяло тяло, е необходимо да преустановите премахването на космите от корен и да се обезкосмявате с помощта на самобръсначка;
 • Зоната на краката не бива да бъде почиствана с кола маска, епилатор и подобни методи за епилация. Необходимо е да се бръснете от 5 до 6 седмици преди старта на лазерната епилация цяло тяло;

При избор на диоден лазер за лазерна епилация цяло тяло:

 • Дълго подлагане на слънце е не препоръчително;
 • Не се използват солариум или автобронзиращи продукти;
 • След сесиите лазерна епилация цяло тяло се използва слънцезащитен крем с максимален фактор SPF 50+ на всички зони;
 • Минимум 10 дни преди извършване на процедура лазерна епилация цяло тяло не бива да се употребяват пилинг продукти нараняващи епидермиса;
 • Преди сесия лазерна епилация цяло тяло е строго забранено нанасянето на лосиони и какъвто и да е вид козметика.

Има ли значение с коя зона ще се започне лазерната епилация цяло тяло

Лазерна епилация цяло тяло 4
Лазерна епилация цяло тяло – бързо и ефективно

Каква е възможността всяка зона на тялото да реагира по различен начин на лазерната епилация? При всеки клиент реакциите и чувствителността на кожата в различните зони са специфични, резултатите и усещането също. Това трябва да се приеме за обичайно, защото кожата и окосмяването й не биват еднакви в различните зони на тялото. От коя част да се започне е въпрос на предпочитание. При бърз поглед на статистиката става ясно, че лазерната епилация цяло тяло започва предимно с интимната зона и мишниците. Тези зони имат и най-бързи и ефективни резултати, също така са сред ежедневно поддържаните, което спомага първоначалният им избор. Краката държат второто място като предпочитана област за лазерна епилация цяло тяло. Изборът на клиентите разбира се зависи от това колко често се налага да третират въпросната зона, за да премахнат косъмчетата. След видимият резултат клиентите почти неизменно се възползват от лазерна епилация цяло тяло, за да подобрят вида на кожата си и да спестят време от обезкосмяващи процедури.

Какви са рисковете при лазерна епилация цяло тяло

За да постигнете кожа “мека като коприна” използвайте лазерна епилация цяло тяло.

Практически до момента не са установени рискове за здравето на клиента по време на лазерна епилация цяло тяло. Има някои противопоказания зависещи от особеностите на даден човек, които биха могли да възпрепятстват или намалят ефективността на лазерната епилация цяло тяло. Следните обстоятелства биха били рискови при сесии лазерна епилация цяло тяло:

 • Излагане на слънце непосредствено преди лазерна епилация цяло тяло;
 • Заболявания от автоимунен тип;
 • При кърмене или бременност;
 • При използване на медикаменти, какви са те трябва да бъде съобщено на специалиста извършващ лазерната епилация цяло тяло;
 • Наличие на татуси;
 • Погрешна работа с машината при извършване на процедура лазерна епилация цяло тяло;
 • При съкращаване на срока почивка между сесиите лазерна епилация цяло тяло.

Защо да изберете лазерна епилация цяло тяло в салоните на ABI Beauty

Лазерна епилация цяло тяло 5
Лазерна епилация цяло тяло с професионални уреди

В салоните на ABI Beauty не спираме да усъвършенстваме начините си на работа. Главната ни мисия е внимание и грижа за кожата и красотата на нашите клиенти. Процедурите лазерна епилация цяло тяло биват извършвани с последно поколение диоден лазер създаден и изпробван в една от най-големите технологични американски компании. Не само техниката е от значение, в салоните на ABI Beauty ви очаква екип от професионалисти подготвени да се погрижат за вашите успешни процедури лазерна епилация цяло тяло. При нас ще намерите финансово изгодни пакети включващи всички зони имащи нужда от обезкосмяване. В салоните ни ще откриете освен пакет лазерна епилация цяло тяло и предложения включващи само определени зони като гръб, ръце, крака, мишници, интим, корем, лице и т.н.. Посещавайте редовно сайта на ABI Beauty за да проследите актуалните ценови предложения, пакети, промоции и нови услуги. Кажете сбогом на нежеланото окосмяване!

 

Какво представлява лазерната епилация цяло тяло

Какви са етапите на лазерната епилация цяло тяло

Има ли значение с коя зона ще се започне лазерната епилация цяло тяло

Какви са рисковете при лазерна епилация цяло тяло

Защо да изберете лазерна епилация цяло тяло в салоните на ABI Beauty

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА