Laser hair removal

Бръснене преди лазерна епилация

Бръснене преди лазерна епилация – необходимо ли е?

Бръснене преди лазерна епилация (цени) 1
Бръснене преди лазерна епилация цени и качество

Бръснене преди лазерна епилация е не само желателно, но е и едно от изискванията, които трябва да се спазват преди всяка процедура по лазерна епилация. Това е така, защото лъчите на лазерите, с които се извършва лазерна епилация, се абсорбират от меланина в косъма и без бръснене преди лазерна епилация, тези лъчи се поемат от частта от косъма, която се вижда над кожата, а това е безсмислено, а в някои случаи и дискомфортно, защото може да причини изгаряне. Ако пък вместо бръснене преди лазерна епилация решим да приложим метод за обезкосмяване с отскубване на косъма (кола маска, епилатор), нарушаваме целостта на космения фоликул, който трябва да бъде основна цел на лъчите, произведени от лазерите за лазерна епилация, и процедурата отново не е напълно ефективна, каквато би била след бръснене преди лазерна епилация.

Бръснене преди лазерна епилация – безопасно ли е?

Бръснене преди лазерна епилация е по-безопасният вариант в сравнение с посещение в салона, без да сме премахнали видимите части от космите си в зоната, която ще се обработва по време на процедурата. Това е така, защото едно бръснене преди лазерна епилация може да ни осигури една още по-комфортна и безопасна процедура по лазерно обезкосмяване. След бръснене преди лазерна епилация намалява драстично рискът от неволни изгаряния по кожата ни по време на процедура по лазерна епилация.

Бръснене преди лазерна епилация 2 (цени)
Бръснене преди лазерна епилация – цени и мнения

Има няколко неща, които можем да направим преди процедура по лазерно обезкосмяване, за да си осигурим по-безопасно и по-безболезнено преживяване. Едно от тях е бръснене преди лазерна епилация. Друго, което можем да направим в името на по-резултатна процедура освен бръснене преди лазерна епилация, е това да не се излагаме на слънце поне месец преди процедурата, защото ако сме с тен, резултатите от лазерната епилация може да не са толкова впечатляващи, колкото биха били иначе. В комбинация с бръснене преди лазерна епилация този трик може да ни помогне да имаме едно приятно и ефективно преживяване в салона за лазерна епилация.

Бръснене преди лазерна епилация – необходимо ли е?

Бръснене преди лазерна епилация – безопасно ли е?

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА