Laser hair removal

Защо се налага бръснене след лазерна епилация?

Бръсненето е задължително условие, което трябва да се изпълни преди лазерна епилация. Възможно и безопасно ли е обаче бръснене след лазерна епилация?

Защо се налага бръснене след лазерна епилация?

Бръснене след лазерна епилация София 1 най-доброто решение
Бръснене след лазерна епилация София – причини

Както вече е известно, когато решим да се подложим на лазерна епилация и на бръснене след лазерна епилация, трябва да сме подготвени не за една процедура, а за серия от процедури. Нужно е да се изпълни цял цикъл от няколко процедури, за да бъде ефектът от тях дълготраен. Между тези процедури обаче има един немалък период от време, през който хем имаме нежелани косми все още, хем не можем да ги отскубнем с кола маска, пинсета или епилатор, защото така ще намалим ефективността от процедурите по лазерна епилация. Ето защо при необходимост се допуска бръснене след лазерна епилация, както и непосредствено преди всяка следваща процедура. Бръснене след лазерна епилация се оказва не само допустим, но и единствен метод за справяне с остатъчното окосмяване между процедурите.

Кожата не е ли твърде чувствителна за бръснене след лазерна епилация?

Бръснене след лазерна епилация София 2 - страхотни резултати
Бръснене след лазерна епилация София – чувствителна кожа

Непосредствено след процедура по лазерна епилация кожата е доста чувствителна, разбира се. Това чувство обаче не наподобява в повечето случаи нищо по-сериозно от леко слънчево изгаряне и преминава до часове, в най-лошия случай до два – три дни, но бръснене след лазерна епилация би било дискомфортно занимание. След като се почувстваме отново нормално, няма никакви пречки да пристъпим към бръснене след лазерна епилация. Ако сме предприели лазерна епилация през топлия сезон, то обезкосмяването е неизбежно, а единственият метод за обезкосмяване между процедурите – и преди, и след тях, е бръснене след лазерна епилация. Самото бръснене след лазерна епилация няма да е по-различно като усещане от бръсненето преди процедурите, ако сме изчакали кожата ни да нормализира чувствителността си към допир, преди да пристъпим към бръснене след лазерна епилация.

Научете повече и за процедурата ни hifu лифтинг за красива кожа без бръчки.

Защо се налага бръснене след лазерна епилация?
Кожата не е ли твърде чувствителна за бръснене след лазерна епилация?

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА