Laser hair removal

Диоден или александритен лазер? Дебелина на косъма

Диоден или александритен лазер мнения 1
Диоден или александритен лазер – мнения при избора

Ако сме с по-тъмна кожа или с тен, натрупан през лятото, изборът между диоден или александритен лазер е ясен – ще се спрем на диодния, защото александритният не се справя достатъчно ефективно с много тъмна кожа, докато диодният работи еднакво добре с всеки фототип. Недостатъкът на този лазер обаче е, че работи най-добре с по-дебели и груби косми, а не се справя толкова с по-фините и тънки косъмчета. Ако сме с фино окосмяване, при избора между диоден или александритен лазер ще изберем александритния. Той се справя отлично с тях. Дебелината на косъмчетата в зоната, която желаем да обезкосмим трайно, е още нещо, с което да се съобразим при избора между диоден или александритен лазер.

Диоден или александритен лазер? Безопасност на процедурите

Едно от най-важните неща, които се взимат предвид при избора между диоден или александритен лазер, е безопасността на процедурите. Съвременният диоден или александритен лазер има възможност да бъде настроен с много фини настройки, което означава, че успешно може да се пригоди към спецификите на всеки тип кожа така, че да бъде безопасен. Вече стана ясно как да изберем между диоден или александритен лазер, за да бъде процедурата максимално ефективна за нас, но е нужно да помислим и за

Диоден или александритен лазер мнения 2
Диоден или александритен лазер – мнения за уредите

максимално безопасния вариант между диоден или александритен лазер. Така например, ако сме с доста тъмна кожа, но между диоден или александритен лазер изберем александритен, има вероятност (макар и малка с днешните модерни и безопасни уреди) лъчите да се разпиляват само по повърхността на кожата, вместо да проникват в луковиците на космите, и така да предизвикат изгаряне на кожата и дискомфорт. Важно е щом вземем решение да се подложим на лазерна епилация, да се консултираме със специалист диоден или александритен лазер е по-подходящ за нас. Обикновено добрите салони, в които се предлага епилация с диоден или александритен лазер, предлагат и задължителна консултация със специалист.

 

Разгледайте нашите предложения от лазерен център.

 

Диоден или александритен лазер? Дебелина на косъма
Диоден или александритен лазер? Безопасност на процедурите

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА