Laser hair removal

Диоден или александритен лазер

Диоден или александритен лазер цени 1
Диоден или александритен лазер – цени на различните процедури

Диоден или александритен лазер да изберем, щом сме се спрели на трайното обезкосмяване като метод да преборим нежеланото окосмяване? Изборът между диоден или александритен лазер не е лесен, защото и двата типа трайно обезкосмяване са много ефективни и модерни решения. И все пак има разлики между диоден или александритен лазер. Как да преценим диоден или александритен лазер е по-подходящият избор за нас и на какво да обърнем внимание?

Диоден или александритен лазер – какво представляват?

Когато избираме между диоден или александритен лазер, важно е да знаем каква е разликата помежду им, какво представляват двата вида лазер. Диоден или александритен лазер – и двата вида са доста иновативни решения. Диодният успява да произведе лъчи с дължина на вълната цели 808 нанометра – повече от тези на александритния лазер. С тази дължина на вълната се гарантира, че съответният уред с диоден или александритен лазер ще бъде ефективен, а именно, че лъчите ще достигнат до луковиците на космите и ще забавят растежа им или ще ги унищожат.

Александритният лазер работи с помощта на минерала александрит, който се произвежда изкуствено за целите на производството на александритни лазери за лазерна епилация. Неговата дължина на вълната на лъчите, които произвежда, е 755 нанометра. Той също успява да достигне до корените на космите на пациента, за да забави растежа им или да ги унищожи, макар че дължината на вълната му е по-къса в сравнение с тази на диодния лазер.

Диоден или александритен лазер? Работа върху различни типове кожа

Диоден или александритен лазер цени 2
Диоден или александритен лазер – цени и качество

Иновация в сферата на лазерната епилация е диоден или александритен лазер, които могат да работят върху всякакъв тип кожа и всякакви косми. До скоро единствените, които са можели да се възползват от многото предимства на трайното обезкосмяване с лазер, са били хората, които имат светла кожа, при това в комбинация с тъмно окосмяване. Това е така, защото лазерите за лазерна епилация работят на принципа на усвояването на енергията, произведена от диоден или александритен лазер (или всякакъв друг вид лазер), от меланина, съдържащ се в косъма. Тази светлинна енергия, произведена от уреда с диоден или александритен лазер, се превръща в топлинна, щом бъде погълната от косъма, и достигайки до корена на този косъм, го унищожава или забавя драстично растежа му. Ето защо при по-старите лазери, за разлика от диоден или александритен лазер, е невъзможно лазерната епилация, проведена върху тъмна кожа с тъмни косми, да бъде ефективна – лъчите се разпиляват заради съдържанието на меланин в кожата на пациента и не достигат до корените на космите.

При избора на диоден или александритен лазер е добре да помислим и за това към кой фототип принадлежи нашата кожа. Макар и двата типа – диоден или александритен лазер – да са иновативни решения в сферата на лазерната епилация, има разлика между епилацията с диоден или александритен лазер. Александритният лазер обикновено работи добре с първи, втори и трети фототип – тоест, при хора с по-светла кожа. Не е изключено да се справи и с пациенти с по-тъмна кожа или с тен, защото днешните уреди с диоден или александритен лазер могат да се настройват фино според нуждите на всеки човек, но все пак ако сме с по-тъмна кожа, добре е да вземем това предвид при колебание между диоден или александритен лазер. Диодният лазер работи еднакво добре с всички типове кожа – от първи до шести фототип.

Разбете повече за лазерна епилация цени.

 

Диоден или александритен лазер – какво представляват?
Диоден или александритен лазер? Работа върху различни типове кожа

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА