Laser hair removal

Ефект от лазерна епилация

За постигане на желания ефект от лазерна епилация е необходимо за начало да се запознаем с действието на лазера като епилиращ фактор, за да вземем информирано решение и да минимизираме евентуалните негативни последствия.

Ефект от лазерна епилация – предварителна информация

Ефект от лазерна епилация 1
Ефект от лазерна епилация – още след процедурата

Лазерът излъчва светлинна енергия, която премахва окосмяването по селективен начин, като атакува космите във фазата им на растеж. За най-добър ефект от лазерна епилация импулсите на лазера се абсорбират от меланина на косъма, отвеждат се до корена, като го унищожават чрез силно нагряване, без да има вредни последици за околните тъкани. При успешно проведена терапия с лазер продължителността на постигнатия ефект от лазерна епилация е повече от десет години. Иначе казано, при качествено проведена терапия окосмяване в третираните зони не би трябвало да се появи за десет и повече години. За отличен ефект от лазерна епилация важен е не само внимателният подбор на апаратура, но също така и терапевтът, който извършва процедурата. Добрите познания по структурата на косъма и познаване на възможностите на самия апарат са от съществено значение за постигане на ефикасност на процедурата и безопасност за нашето здраве.

Зони на прилагане с отличен ефект от лазерна епилация

 

Ефект от лазерна епилация 2
Ефект от лазерна епилация в дългосрочен план

Постига се изключителен ефект от лазерна епилация за най-разнообразни зони – подмишници, лице, в частност горна устна, крака, бикини зона. За добър ефект от лазерна епилация влияят различни фактори като: правилно проведена диагностика, съобразена с индивидуалните особености; цвят на косъма; цвят на кожата и контраст между цвета на косъма и кожата; етапи на растеж на косъма; третирана зона.

За постигане на здравословен ефект от лазерна епилация не се третират зони с татуировки и зони с бенки. За най-добър ефект от лазерна епилация процедурата се извършва в зона, която се намира най-малко на 2,5 см разстояние от татуировка. Процедурата с лазер е противопоказна и не постига търсения ефект от лазерна епилация при бременност, екземи, дерматити и хепатит.

Честота на процедурите за безкомпромисен ефект от лазерна епилация

Обезкосмяването с лазер се прави на 6 – 8 седмици. Не се препоръчва по често прилагане, тъй като за постигане на отличен ефект от лазерна епилация процедурите са съобразени с цикъла на растеж на косъма. Понякога се налага да се отложи планирана процедура, тъй като търсеният ефект от лазерна епилация може да се компрометира, ако сме получили слънчев загар или ако планираме почивка, защото е противопоказно да се излагаме на слънце две седмици след третирането с лазер. За постигането на искания ефект от лазерна епилация е необходимо да се съобразим и с горепосочените специфични условия.

 

Изберете лазерна епилация – София от Abi Beauty.

 

Ефект от лазерна епилация – предварителна информация

Зони на прилагане с отличен ефект от лазерна епилация

Честота на процедурите за безкомпромисен ефект от лазерна епилация

 

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА