Laser hair removal

Фотоепилация или лазерна епилация

С настъпването на по-топлите пролетни дни и предстоящото лято много хора са изправени пред въпроса, свързан с обезкосмяването – фотоепилация или лазерна епилация? Ако вече сме изпробвали всички други варианти за обезкосмяване в домашни условия и нито един от тях не е за нас, поради това, че е болезнен или пък твърде нетраен, неизбежно е да се колебаем в един момент между фотоепилация или лазерна епилация. Тези два типа обезкосмяване са много по-трайни от стандартните методи като кола маска или бръснене. Имат своите плюсове и минуси, които трябва да вземем предвид, преди да изберем на какво ще се спрем – фотоепилация или лазерна епилация.

 

Фотоепилация или лазерна епилация е по-безопасният вариант?

Фотоепилация или лазерна епилация 1 - по-трайни типове обезкосмяване
Фотоепилация или лазерна епилация – изберете при нас!

Независимо дали ще изберем фотоепилация или лазерна епилация, трябва да обърнем внимание и на безопасността на процедурите. Възможно е да сме се сблъсквали с множество митове относно безопасността на процедурите за фотоепилация или лазерна епилация, но никой от тях не е научно доказан. Въпреки че става дума за лъчение, което в ума на много хора се асоциира автоматично с вреда и дори рак, обезкосмяването чрез фотоепилация или лазерна епилация е безопасно, ако се следват няколко прости правила.

Ако ни предстои фотоепилация или лазерна епилация, нужно е да не се излагаме на директна слънчева светлина известно време преди процедурите. Нараняванията по кожата, както и татуировките, могат да бъдат противопоказни за извършването на фотоепилация или лазерна епилация. Приемът на някои лекарства и наличието на някои заболявания също са сред

нещата, които трябва задължително да споделим с професионалиста, който ще извърши процедурите по фотоепилация или лазерна епилация, за да прецени той как и дали да процедира. При бременност и кърмене не е препоръчително да се извършва фотоепилация или лазерна епилация – по-безопасно е да се изчака.

Фотоепилация или лазерна епилация 2 - най-добрите и професионални резултати
Фотоепилация или лазерна епилация – првъзхождат стандартните методи на обезкосмяване с трайността и ефективността си

Фотоепилация или лазерна епилация у дома

В домашни условия е възможно да се извършва само фотоепилация. Лазерната епилация е по-сложна и отговорна процедура, която изисква специално образование и се извършва само от квалифицирани специалисти в студио. Независимо дали сме избрали фотоепилация или лазерна епилация, най-добрите и професионални резултати, разбира се, е възможно да се постигнат от специалисти с опит в сферата в доказало се студио, а не вкъщи.

 

 

 

 

 

 

Фотоепилация или лазерна епилация е по-безопасният вариант?

Фотоепилация или лазерна епилация у дома

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА