Laser hair removal

Излагане на слънце след лазерна епилация

Когато планираме лазерна епилация, винаги трябва да се съобразяваме със сезона и с това дали планираме излагане на слънце след лазерна епилация, а и преди нея. Това е важно, защото от него зависи не само добрият резултат от процедурите, но и здравето ни.

Излагане на слънце след лазерна епилация през лятото

Излагане на слънце след лазерна епилация 1
Излагане на слънце след лазерна епилация и вредата от това

Излагане на слънце след лазерна епилация през лятото изобщо не е препоръчително действие и затова трябва внимателно да изчислим кога ще се провеждат процедурите ни от пакета процедури по лазерна епилация, така че да са безопасни и ефективни. Всички искаме да се радваме на гладка кожа през лятото, и то цяло лято, затова е добре да планираме процедура през късната пролет, така че да има време след нея кожата да се възстанови преди по-активното излагане на слънце след лазерна епилация. В планирането, разбира се, ще ни помогнат специалистите в салона за лазерна епилация, които ще ни консултират относно мерките за безопасност и излагане на слънце след лазерна епилация.

Излагане на слънце след лазерна епилация, особено през лятото може да се случи най-рано две седмици след последната процедура. Въпреки това пак е необходимо да вземем максимални предпазни мерки – например да се мажем с висок фактор през два – три часа при излагане на слънце след лазерна епилация. Предпазните средства през лятото като висок слънцезащитен фактор, шапка и слънчеви очила трябва да се прилагат винаги в името на здравето ни, а не само при излагане на слънце след лазерна епилация.

Излагане на слънце след лазерна епилация през останалите сезони

Излагане на слънце след лазерна епилация 2
Излагане на слънце след лазерна епилация – последвайте нашите съвети

В сезоните, в които няма толкова активно излагане на слънце след лазерна епилация, имаме повече свобода относно планирането на процедури по трайно обезкосмяване. Пак има неща, за които да внимаваме обаче, ако планираме по-продължително излагане на слънце след лазерна епилация. Дори да не е лято, има зони, които непрекъснато са изложени на риск от прекомерно излагане на слънце след лазерна епилация. Такава е зоната на лицето. Ако планираме излагане на слънце след лазерна епилация като по-дълга разходка например, дори да не е лято е необходимо задължително да обработим третираната зона с най-висок слънцезащитен фактор. Тъй като няма как да скрием тази зона от слънчевите лъчи под дрехи, както правим с другите зони през по-хладните сезони, нужно е да взимаме по-екстремни мерки при излагане на слънце след лазерна епилация. Забранена е епилацията на зоната на лицето в разгара на лятото, защото не трябва да има излагане на слънце след лазерна епилация, както и преди нея.

 

Доверете се на нашия лазерен център за най-добри резултати.

 

 

Излагане на слънце след лазерна епилация през лятото

Излагане на слънце след лазерна епилация през останалите сезони

 

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА