Laser hair removal

Какви рискове крие съвремената лазерна епилация – бременност?

Лазерна епилация – бременност (София) 1
Лазерна епилация – бременност (София) – крие ли рискове

Дори да не е опасна за бебето, пак може да се окаже, че не е най-подходящият период за лазерна епилация бременността. Това е така, защото хормоните ни обикновено бушуват неудържимо през всичките девет месеца и това оказва влияние на кожата ни – важен фактор при подлагането на лазерна епилация. Бременността често увеличава риска от пигментиране на кожата, а облъчването ѝ с лазер увеличава многократно този риск. Затова ако не искаме да рискуваме да се сдобием с пигментни петна по кожата си, най-добре е да отложим процедурата по лазерна епилация, бременността все пак не трае толкова дълго, че да не можем да изчакаме.

Кога можем да се подложим на лазерна епилация – бременност?

Ако все пак лекарят ни разреши и ние съберем достатъчно смелост и не можем да изчакаме до след раждането, можем да съчетаем с лазерна епилация бременността си. Кой период обаче е най-подходящ за процедурите по лазерна епилация? Бременността обикновено се дели на три триместъра.

Лазерна епилация – бременност (София) 2
Лазерна епилация – бременност (София) – подходящо време

За най-подходящ се смята вторият триместър за провеждане на лазерна епилация. Бременността в ранен етап е твърде рискова, а и хормоните не ни дават мира, по-чувствителни сме от обикновено и няма да се чувстваме добре по време на процедурата по лазерна епилация. Бременността в последния триместър пък носи след себе си неудобството на доста големия корем, а и чувствителността ни обикновено отново е повишена и ще изпитваме дискомфорт по време на лазерна епилация. Бременността във втория триместър се смята за „медения месец“ в този деликатен период и затова е най-подходяща за лазерна епилация. Бременността в четвърти, пети и шести месец обикновено е най-щадяща към бъдещата майка, отминали са неразположенията на първия триместър като гадене и свръхчувствителност, а и все още не е дошъл огромният корем, който трябва да носим в последните седмици. И все пак, ако можем да изчакаме с подлагането на лазерна епилация бременността да премине, вероятно ще се чувстваме много по-спокойни и доволни от ефикасността на процедурата.

Разгледайте предложенията ни за лазерна епилация София.

Какви рискове крие съвремената лазерна епилация – бременност?

Кога можем да се подложим на лазерна епилация – бременност?

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА