Laser hair removal

Лазерна епилация – ефект. Кога се забелязва?

Лазерна епилация – ефект 1
Лазерна епилация – ефект от процедурата

Кога се забелязва след лазерна епилация ефектът от процедурата е един от най-често срещаните въпроси на клиенти и бъдещи клиенти. След процедура по лазерна епилация ефектът се забелязва веднага, но може да ни направи впечатление, че дни или седмици след това космите продължават да растат. Това е така, защото при всяка процедура по лазерна епилация, ефектът от която често е мигновен, се унищожават около двадесет процента от космите. Това не означава, че след лазерна епилация ефектът е нищожен, напротив – това означава, че след около пет – шест процедури ще се отървем от цялото си окосмяване в определена зона! Важно е обаче между процедурите да оставяме достатъчно време, за да се завърти цял цикъл на растежа на космите. Тогава след процедурите по лазерна епилация ефектът е гарантиран.

Лазерна епилация – ефект. Колко трае?

В повечето случаи след процедура по лазерна епилация ефектът се вижда веднага, но не се задържа дълго така идеален, особено ако това е първа или втора процедура. След пълния пакет от процедури по лазерна епилация ефектът обаче е поразителен. Кожата ни остава гладка със седмици, дори с месеци. Понякога може да се наложи да се направи поддържаща процедура, обикновено веднъж или два пъти годишно, благодарение на която ще видим, че след лазерна епилация ефектът може да бъде на практика вечен. Именно поради това, че след като направим пълния пакет процедури по лазерна епилация, ефектът е поразителен и трае изключително дълго, този метод се нарича трайно обезкосмяване.

Лазерна епилация – ефект 2
Лазерна епилация – ефект с качество

Лазерна епилация – ефект при различните типове кожа и косми

До преди години модерната лазерна епилация, ефектът от която е траен, е била иновация в областта на естетичната медицина, от която не всеки е можел да се възползва. Това се е дължало на факта, че по-старите уреди за лазерна епилация, ефектът от които не е бил и толкова задоволителен, колкото е днес, са можели да работят добре и безопасно само при хора, които имат комбинация от светла кожа и тъмни косми. Днес е толкова развита съвременната лазерна епилация, ефектът от която е почти вечен, че няма значение с какъв тип кожа сме, какъв цвят е тя, какъв цвят са космите ни, колко са тънки или дебели, на каква гъстота са разположени, за да се радваме на отлични резултати. Въпросът е с помощта на специалист да изберем правилния за нас уред със съответния вид лазер, който ще бъде най-ефективен и най-безопасен за нас. Тогава ще можем истински да се насладим на ефекта от лазерната епилация.

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА