Laser hair removal

Лазерна епилация и бременност

Съвместими ли са лазерна епилация и бременност

 

Лазерна епилация и бременност 1
Лазерна епилация и бременност – какви са рисковете

Технологията на епилацията с лазер насочва различни дължини на светлинна вълна към меланина в космения фоликул. По тази причина лазерите работят най-добре при премахване на по-тъмни косми, като например под мишниците и в интимната област. За съжаление, точно тук се сблъскваме с противоречието лазерна епилация и бременност, тъй като именно тези зони (а и не само) не са препоръчителни за третиране. Иначе казано, лазерна епилация и бременност са обратно пропорционални. Въпреки че всички съвременни лазерни апарати се считат за безопасни, няма категорични заключения за безпроблемното съчетаване на лазерна епилация и бременност и за това как се отразяват процедурите на бременните жени.

Пигментация на кожата, лазерна епилация и бременност

 

Не е необичайно бременните жени да получат обезцветяване на кожата или хиперпигментация. Вследствие на това лазерна епилация и бременност става още по-трудно за съчетаване. Хормоните по време на бременност променят цикъла на растеж на космите и правят мисията лазерна епилация и бременност твърде сложна, тъй като водят до необходимост от извършване на повече процедури с неустановени вреди върху здравето, както и до оскъпяване.

Състояние на кожата, лазерна епилация и бременност

 

Бременността повишава кръвоснабдяването на тялото и разтяга кожата. Така кожата става изключително чувствителна и нежна на допир. Следователно едва ли е необходимо точно в този  момент от женския живот да си причиняваме едновременно лазерна епилация и бременност.

Прекомерно окосмяване, лазерна епилация и бременност

Лазерна епилация и бременност 2
Лазерна епилация и бременност – защо не препоръчваме

По време на втория триместър от бременността хормоните в тялото бушуват, което води до прекомерно окосмяване. Растежът на космите в този период обикновено се дължи на хормонални колебания – увеличаване на секрецията на мъжки хормони или андрогени от яйчниците и плацентата. За щастие и в полза на избягване на съвместяването на лазерна епилация и бременност, космите по тялото, причинени от промените по време на бременността, не се задържат и всичко обикновено се нормализира само шест месеца след раждането. Казано накратко, може да не прилагаме лазерна епилация и бременност едновременно и да оставим процедурите по разкрасяване за след раждането.

Лазерна епилация и бременност – по-добре не

 

В заключение, специалистите съветват да не се съчетава лазерна епилация и бременност. Лазерната епилация е безопасна, но в момента няма дългосрочни проучвания, които да анализират въздействието на лазерното третиране на косъмчетата върху плода. Важно е да се отбележи, че лазерните процедури не са задължително опасни за бременните жени. Просто няма достатъчно изследвания, за да се даде твърдо доказателство, че не са. Затова нека лазерна епилация и бременност засега да останат взаимно изключващи се събития.

 

Доверете се на нашия център за лазерна епилация за най-добри резултати.

 

Съвместими ли са лазерна епилация и бременност

Пигментация на кожата, лазерна епилация и бременност

Състояние на кожата, лазерна епилация и бременност

Прекомерно окосмяване, лазерна епилация и бременност

Лазерна епилация и бременност – по-добре не

 

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА