Laser hair removal

Лазерна епилация и солариум

Лазерна епилация и солариум са сред най-популярните козметични процедури днес. Съвместими ли са обаче? Възможно ли е да не можем да съчетаем лазерна епилация и солариум? Ако да – колко време трябва да мине между лазерна епилация и солариум?

Съвместими ли са лазерна епилация и солариум?

 
Лазерна епилация и солариум 1
Лазерна епилация и солариум – съвместими ли са те?
Краткият отговор на въпроса можем ли да съчетаем лазерна епилация и солариум е: не, не можем. Подготовката за лазерна епилация включва избягване на директни слънчеви лъчи поне месец преди процедурата. Това е необходимо, за да бъде по-ефективна тази лазерна епилация. И солариумът, също както слънцето предизвиква производството на меланин и кожата ни потъмнява – при солариума това се случва дори в пъти по-бързо, отколкото ако се излагаме само на слънце. Пигментацията на кожата е възможно да попречи на добрите резултати по време на процедурата по лазерна епилация и солариумът съответно също попада сред забранените дейности при подготовка за процедура.

Защо не можем да съчетаем лазерна епилация и солариум?

  Както вече стана ясно, при подготовка за лазерна епилация и солариумът е сред забраните. Това е така, защото колкото и модерни да са днес апаратите за лазерна епилация, и солариумът, и слънцето предизвикват потъмняване на кожата, което затруднява абсорбирането на лъчите единствено от космените фоликули. Уредите за лазерна епилация все още работят на принципа усвояване на лъчите от меланина в космите и техните корени, като така чрез нагряване се унищожават или се забавя драстично растежът им. Ако съчетаем лазерна епилация и солариум, при следващата процедура е възможно да не постигнем максимален ефект, защото има риск лъчите на уреда да се разпилеят по кожата, в която също ще има меланин.

Безопасна ли е комбинацията лазерна епилация и солариум?

 
Лазерна епилация и солариум 2
Лазерна епилация и солариум – рискове
Не на последно място, колкото и модерни и безопасни да са днес уредите за лазерна епилация, и солариумът, и слънчевите лъчи преди процедура ни излагат на риск. Възможно е да получим изгаряне на кожата, което обикновено е не по-силно от слънчево изгаряне и до няколко дни отминава, но все пак е доста неприятен страничен ефект, който спокойно можем да си спестим, ако не съчетаваме лазерна епилация и солариум или слънце. В по-редки случаи е възможно комбинацията лазерна епилация и солариум да стане дори опасна, защото има хора с по-чувствителна кожа, които освен да получат изгаряне, могат да отключат и алергии или пък да увредят кожата си в третираната зона по-сериозно. В заключение, най-безопасно е ако ще се подлагаме на лазерна епилация, да не посещаваме солариум. Можем да се завърнем към това свое занимание, щом приключим окончателно с процедурите по лазерна епилация. Доверете се на нашия център за лазерна епилация за повече съвети. Съвместими ли са лазерна епилация и солариум? Защо не можем да съчетаем лазерна епилация и солариум? Безопасна ли е комбинацията лазерна епилация и солариум?

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА