Laser hair removal

Безопасна ли е процедурата по лазерна епилация крака?

Лазерна епилация крака - отстъпка 1
Лазерна епилация крака – отстъпката е изгодна

Лазерна епилация крака е най-често желаната процедура в професионалните салони за красота. Усъвършенстваща се всяка година, процедурата по лазерна епилация крака е една от най-безопасните процедури по обезкосмяване. Лазерна епилация крака, а и не само в тази зона е един от най-безопасните методи за обезкосмяване. Това е така, защото при лазерна епилация крака се използват апарати, които работят с лазери, чиито лъчи се абсорбират от меланина в космите и космените фоликули, като по този начин унищожават космите или драстично забавят растежа им. Поемайки се от меланина в космите и фоликулите им, лъчите на апаратите за лазерна епилация крака не повлияват на нищо друго освен на целта си – корените на космите. Това прави лазерна епилация крака един от най-безопасните методи за обезкосмяване.

Съществуват множество митове относно безопасността на лазерна епилация крака, но всички те са неоснователни и неверни. Лъчите, произвеждани от уредите за лазерна епилация, достигат единствено целта си – космения фоликул, и влияят единствено върху нея. Тези лъчи, необходими за лазерна епилация крака, не влияят по никакъв начин на околните тъкани и органи. Единственият страничен ефект от процедурата по лазерна епилация крака, който може да се забележи, и то в много редки случаи, е чувство по кожата като след слънчево изгаряне, което отшумява бързо.

Безболезнена ли е процедурата по лазерна епилация крака?

Лазерна епилация крака - отстъпка 2
Лазерна епилация крака – отстъпката си заслужава

Най-безболезненият метод за трайно обезкосмяване е процедурата по лазерна епилация крака. Пациентите, подложили се на лазерна епилация крака, споделят, че по време на процедурата не чувстват болка, а само лек дискомфорт понякога, подобен на боцкане. Процедурата по лазерна епилация крака може да има и загряващ ефект, тъй като лъчите, произвеждани от апаратите за лазерна епилация крака и абсорбиращи се от меланина в космите и в космените фоликули, представляват светлинна енергия, която, достигайки целта си, се превръща в топлинна. Ето защо едно от модерните обезболяващи средства, с които разполагат новите модели на апаратите за лазерна епилация крака, е охлаждащ ефект. Този охлаждащ ефект има обезболяващо действие и намалява още повече и без това почти липсващия дискомфорт по време на процедура по лазерна епилация крака. Освен това повечето салони разполагат и с охлаждащи гелове, които допълнително предоставят комфорт по време на процедурата на пациента.

Научете повече за лазерна епилация цяло тяло

Безболезнена ли е процедурата по лазерна епилация крака?

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА