Laser hair removal

Може ли да се предизвика изгаряне на кожата с лазерно обезкосмяване?

Може ли да се предизвика изгаряне на кожата с лазерно обезкосмяване?

Лазерно обезкосмяване мнения 1 - без страничен ефект
Лазерно обезкосмяване мнения – без нежелани странични ефекти

Модерното лазерно обезкосмяване е максимално обезопасено и на практика процедурите не носят риск за здравето ни. В близкото минало лазерно обезкосмяване се е извършвало с не толкова прецизни уреди, които не влияят добре на всеки тип кожа, и е било възможно кожата на клиента да бъде изгорена или да се стигне дори до по-сериозни последици. Днес обаче модерното лазерно обезкосмяване е на ниво, на което нежеланите реакции са почти невъзможни. Това се дължи на факта, че уредите за лазерно обезкосмяване са прецизни, разполагат с възможност за всякакви фини настройки според типа кожа и вида косъм на пациента и ако се оперират от професионалист в сферата на лазерно обезкосмяване, всеки клиент може да извлече максимума от процедурите по лазерно обезкосмяване, при това без да рискува да получи нежелани странични ефекти от тях.

В много редки случаи е възможно да се случи раздразнение на кожата вследствие на проведените процедури по лазерно обезкосмяване. То обаче отминава бързо, а положителният ефект от проведеното лазерно обезкосмяване остава за много дълго време.

В повечето случаи пациентите споделят, че след процедура по лазерно обезкосмяване чувстват кожата си така, сякаш са попрекалили със слънчевите бани. Този незначителен страничен ефект обаче отминава в рамките на ден – два, а след това се радваме на гладката си кожа с месеци.

Лазерно обезкосмяване – безопасно ли е?

Лазерно обезкосмяване мнения 2 - все по-ефективно
Лазерно обезкосмяване мнения – все по-безопасно

С всеки ден съвременното лазерно обезкосмяване се развива и променя, като става все по-ефективно и все по-безопасно. Апаратите за лазерно обезкосмяване, които се използват в момента в професионалните салони за лазерно обезкосмяване, предоставят максимален комфорт и безопасност по време на провежданите процедури. Освен ефекта, наподобяващ слънчево изгаряне, който се появява непосредствено след процедурата по лазерно обезкосмяване и изчезва в рамките на ден – два, процедурите по лазерно обезкосмяване не носят след себе си нежелани реакции или рискове за здравето ни.

От години се опитват да се преборят с митовете и слуховете за лазерно обезкосмяване професионалистите, които работят в тази сфера. Според някои от тези митове е възможно лазерно обезкосмяване да доведе до рак на кожата или пък чрез лъчите, които се използват по време на това лазерно обезкосмяване, да се увредят вътрешните органи на човек. Това е невъзможно. Уредите за лазерно обезкосмяване са създадени така, че лъчите, които излъчват, да бъдат абсорбирани единствено и само от космите, като ги нагряват и вследствие на това забавят растежа им значително или ги унищожават. Невъзможно е лъч, излъчен от уред за лазерно обезкосмяване да достигне до вътрешен орган, а още по-малко пък да го увреди, тъй като тези лъчи се разпространяват доста повърхностно и не достигат до дълбочината на органите. Най-дълбоката точка, до която могат да достигнат, е фоликулът на косъма. Ето защо тези твърдения относно опасностите, които носи съвременното лазерно обезкосмяване, се определят като митове.
Разгледайте и процедурата ни лазерна епилация на лице.

Може ли да се предизвика изгаряне на кожата с лазерно обезкосмяване?

Лазерно обезкосмяване – безопасно ли е?

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА