Laser hair removal

Обезкосмяване на интимните части

Деликатна тема, по която всеки има различно мнение, е обезкосмяването на интимните части. Днес и дамите, но и господата се интересуват живо от естетичния си външен вид и голяма част от тях прибягват до обезкосмяване на интимните части. Какви са обаче предимствата и недостатъците на различните методи за обезкосмяване на интимните части?

 

Обезкосмяване на интимните части - най-деликатната зона на тялото
Обезкосмяване на интимните части – запознайте се с различните методи за обезкосмяване

Обезкосмяване на интимните части със самобръсначка

Използването на самобръсначка е сред най-непрепоръчителните начини за обезкосмяване на интимните части. Действително е безболезнен този метод за обезкосмяване на интимните части (освен ако не се порежем неволно – тези порязвания могат да бъдат опасни), но ефектът му обикновено не трае повече от ден – два. Раздразненията по нежната кожа в интимната област и врастването на косъмчетата са сред най-често срещаните нежелани странични ефекти на бръсненето като начин за обезкосмяване на интимните части.

Обезкосмяване на интимните части с депилатоарен крем

Тези кремове действат с помощта на химикали, които са изключително вредни и не е редно да се прилагат върху тази най-деликатна част от човешкото тяло. Наред със самобръсначката, депилатоарният крем заема челно място в списъка с непрепоръчителни методи за обезкосмяване на интимните части, а и ефектът му не трае по-дълго от този на самобръсначката.

Обезкосмяване на интимните части с кола маска

Кола маската е болезнен (в началото) метод за обезскомяване на интимните части, но ефектът ѝ е доста по-продължителен от този на самобръсначката и депилатоарните кремове, чийто единствен плюс е, че са безболезнени.

Изскубването на косъмчетата с този метод за обезкосмяване на интимните части гарантира, че те няма да се появят в близките седмици. Продължителното подлагане на такова обезкосмяване на интимните части води до разреждане и отслабване на космите, които започват да растат все по-бавно и се изскубват все по-лесно и безболезнено с времето.

Сред недостатъците на този метод за обезкосмяване на интимните части е това, че понякога, макар и рядко, кожата се възпалява или раздразва. При модерната кола маска и професионалното извършване на процедурата обаче рискът е минимален.

Обезкосмяване на интимните части 2 - най-различни видове обезкосмяване
Обезкосмяване на интимните части – проучете предимствата и недостатъците на различните методи за обезкосмяване

Обезкосмяване на интимните части с лазерна епилация

Лазерната епилация е метод за обезкосмяване на интимните части, с чиято помощ можем да се отървем завинаги от косъмчетата. Модерната лазерна епилация дори е безболезнена, а резултатът не може да бъде надминат от другите, традиционни методи за обезкосмяване на интимните части. Необходими са няколко процедури за обезкосмяване на интимните части, но ефектът си заслужава, а нежелани странични ефекти липсват, когато процедурите се извършват от професионалисти и с модерна и изправна техника.

 

 

 

 

 

 

Обезкосмяване на интимните части със самобръсначка

Обезкосмяване на интимните части с депилатоарен крем

Обезкосмяване на интимните части с кола маска

Обезкосмяване на интимните части с лазерна епилация

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА