Laser hair removal

Обезкосмяване

Обезкосмяването се е превърнало в необходимост в днешно време и за жени, и за мъже. Всеки от нас в съвременния свят би искал да изглежда максимално добре, а модерната естетика изисква обезкосмяване. Всички сме опитвали вероятно всички (или поне повечето) варианти за обезкосмяване, с които разполагаме в съвременния свят. Всички те имат и предимства, и недостатъци. Бръсненето като метод за обезкосмяване е безболезнено, но отнема време, а е нужно да се прави почти ежедневно, защото ефектът му е изключително нетраен. При епилирането в домашни условия с епилатор и при кола маската като начини за обезкосмяване ефектът е по-дълготраен, но изживяването е доста болезнено. Има, разбира се, и варианти за обезкосмяване, които са и безболезнени, и с доста дълготрайни резултати. Това са фотоепилацията и лазерната епилация.

 

Фотоепилацията като метод за обезкосмяване

Обезкосмяване 1 - по-практични методи за извършване на обезкосмяване в домашни условия
Обезкосмяване – Анатомия на косъма

Фотоепилацията работи с помощта на светлинни лъчи, които са различни по дължина. Те се изпращат към кожата и целта им е да улучат фоликула на косъма, като прониквайки в него, превръщат светлината в топлина и го унищожават. Обезкосмяването с фотоепилация е много по-дълготраен метод от отскубването на косъмчетата, а и е безболезнен. Възможно е да се извършва и в домашни с условия с малки и не много мощни уреди за фотоепилация, но най-добрите резултати се постигат в специално предназначено за целта студио. Недостатъкът на фотоепилацията като дълготраен и безболезнен метод за обезкосмяване е, че е възможно в името на добрите резултати да се наложи да се извършат повече на брой процедури. Това е така, защото светлината, която излъчват уредите за фотоепилация, не се прицелва точно в космения фоликул, а се разпилява и се поглъща и от кожата.

Лазерната епилация като метод за обезкосмяване

 Обезкосмяване 2 - най-съвременните варианти за обезкосмяване
Обезкосмяване – дълготрайни и безболезнени методи за обезкосмяване

Лазерната епилация също е дълготраен и безболезнен метод за обезкосмяване. Неин плюс е, че са нужни по-малко на брой процедури, защото уредите за лазерна епилация работят с чиста светлина, която попада само в космения фоликул и го унищожава моментално, без да се поглъща светлината и от кожата и да се затруднява работата на лазера. Друго предимство на този модерен начин за обезкосмяване са и дълготрайните резултати. Трайността на ефекта от това обезкосмяване достига петнадесет години и е на практика перманентна.

 

 

 

 

 

 

 

Фотоепилацията като метод за обезкосмяване

Лазерната епилация като метод за обезкосмяване

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА