Laser hair removal

Подготовка преди лазерна епилация

Подготовка преди лазерна епилация – задължително ли е?

Няма нищо задължително, разбира се, но добрите резултати от лазерната епилация зависят от добрата подготовка преди лазерна епилация. Днес вече апаратите за лазерна епилация не са опасни така, както са били в миналото, затова подготовка преди лазерна епилация не е задължителна, но е силно препоръчителна и желателна, защото резултатите ще са по-добри, ако преди това е имало подготовка преди лазерна

Подготовка преди лазерна епилация 1
Подготовка преди лазерна епилация – какви са стъпките

епилация.

Какво включва една подготовка преди лазерна епилация?

Всяка добра подготовка преди лазерна епилация включва предпазване от слънчеви лъчи и солариуми поне месец преди процедурата. Независимо с какъв апарат сме избрали да си направим лазерна епилация, въздържането от слънце и солариум, липсата на тен е подготовка преди лазерна епилация, която ще спомогне за по-добрите резултати.

Друга важна стъпка от нашата подготовка преди лазерна епилация е обезкосмяването. Може и да ни се струва странно точно обезкосмяването да присъства в нашата подготовка преди лазерна епилация, но това е факт. Добре е непосредствено преди процедурата да избръснем космите в зоната, която ще бъде обработена, след като сме изпълнили своята подготовка преди лазерна епилация. Това е така, защото е хубаво да няма видими косми над повърхността на кожата – така лъчите по време на процедурата ще се съсредоточат изцяло върху целта си, а именно космените фоликули.

Във всяка подготовка преди лазерна епилация има и забрани – освен събирането на тен, сред тях е и обезкосмяването чрез отскубване (например с кола маска, с епилатор или с пинсета). Важно е като част от нашата подготовка преди лазерна епилация да не се изкушаваме да отскубваме своите косми, независимо от сезона. Това е така, защото отскубването и нараняването на фоликулите ще затрудни тяхното лазерно обработване и епилацията няма да бъде така ефективна. Единственият позволен метод за обезкосмяване, който дори е задължителен, ако сме

Подготовка преди лазерна епилация 2
Подготовка преди лазерна епилация – може ли да я пропуснем?

решили да си направим една наистина добра подготовка преди лазерна епилация, е бръсненето.

Безопасно ли е да се подложим на процедура без подготовка преди лазерна епилация?

В днешно време всички уреди за лазерно обезкосмяване са достатъчно безопасни и надеждни, за да не се притесняваме от сериозни рискове и опасности за здравето си, но все пак риск има. Ако не сме изпълнили своята подготовка преди лазерна епилация, като сме се излагали на слънце например, ще попречим на максимално добрите резултати от процедурата, защото лъчите ще се разпиляват по кожата ни. Ако пък сме пренебрегнали друга важна стъпка от своята подготовка преди лазерна епилация – бръсненето, има риск да усещаме парене по време на процедурата, защото ще бъдат изгорени видимите косъмчета.

Подготовка преди лазерна епилация – задължително ли е?
Какво включва една подготовка преди лазерна епилация?
Безопасно ли е да се подложим на процедура без подготовка преди лазерна епилация?

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА