Laser hair removal

Подготовка за лазерна епилация

Лазерната епилация е съвременно ефективно решение за обезкосмяване на всяка зона по тялото, която има толкова дълготраен ефект, че на практика елиминира напълно проблема, свързан с обезкосмяването, с който се сблъскваме непрекъснато в ежедневието си. Като всяко нещо обаче преди да предприемем съответните процедури, е нужно да вземем предвид необходимата подготовка за лазерна епилация.

 

Подготовка за лазерна епилация – излагане на слънце

Избягването на излагане на пряка слънчева светлина на зоните, които ще бъдат третирани по време на предстоящата

Подготовка за лазерна епилация 1 - най-важни неща при подготовката
Подготовка за лазерна епилация – за постигане на бързи и добри резултати

процедура, е ключово при подготовка за лазерна епилация. Преди време тази подготовка за лазерна епилация е била крайно необходима, защото лазерите не са успявали да премахнат достатъчно ефективно косъмчетата, ако кожата е тъмна. Това е така, защото лазерът се е улавял от пигмента на тъмните косми и поради тази причина хората с по-светли косъмчета или по-тъмна кожа са били неподходящи за подлагане на този тип обезкосмяване, независимо каква подготовка за лазерна епилация са предприели.

Днес лазерната епилация е достъпна за всички и високо ефективна за тези, които са спазили стриктна подготовка за лазерна епилация, независимо от цвета на кожата или космите им, защото съвременните лазери работят с много фини настройки и улавят дори светлите цветове. Въпреки това е нужна тази подготовка за лазерна епилация и днес, за да се улесни работата на лазера, да се постигнат бързи и добри резултати и да се предотвратят странични ефекти.

Важна подготовка за лазерна епилация е и всеки ден по време на курса (между процедурите) да се нанася слънцезащитен продукт с висок фактор, за предпочитане петдесети. Тази подготовка за лазерна епилация намалява риска от нежелани реакции. 

Подготовка за лазерна епилация – други методи за обезкосмяване по време на курса

Подготовка за лазерна епилация 2 - най-важните правила за подготовка
Подготовка за лазерна епилация – с цел улесняване работата на лазера

Необходимата подготовка за лазерна епилация включва избягването на други методи за обезкосмяване, които работят на принципа на отскубването на косъма. Позволено и дори необходимо като подготовка за лазерна епилация в деня на предстояща процедура е само бръсненето. Тази подготовка за лазерна епилация е нужна, защото отскубването на косъмчетата наранява и техния космен фоликул, като така се затруднява работата на лазера, чиято цел е да унищожи този фоликул. Бръсненето пък е част от задължителната подготовка за лазерна епилация, защото като се премахне видимата част на космите, се улеснява работата на лазера и се елиминират неприятните усещания като изгаряне на космите над повърхността.

 

 

 

 

 

Подготовка за лазерна епилация – излагане на слънце

Подготовка за лазерна епилация – други методи за обезкосмяване по време на курса

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА