Laser hair removal

Влияе ли бръснене след лазерна епилация на ефективността на процедурите?

Влияе ли бръснене след лазерна епилация на ефективността на процедурите?

Бръснене след лазерна епилация - мнения 1 - най-ефикасният метод
Бръснене след лазерна епилация – мнения и съвети за ефикасността на процедурите.

Бръснене след лазерна епилация е единственият вид обезкосмяване, който можем да прилагаме между процедурите. Това притеснява много хора, които вярват на митовете за бръсненето. Сред тях е този, че бръснене след лазерна епилация ще увеличи броя на космите в избръснатата зона и така ще намали драстично ефективността на процедурите по лазерна епилация. Това обаче е невъзможно. Във всеки човешки организъм има предварително заложен брой косми и той не може да се увеличи с бръснене след лазерна епилация. Може само да бъде намален, като се унищожават космените фоликули посредством лазерна епилация. Този мит за бръснене след лазерна епилация вероятно произтича от това, че космите стават по-груби, когато се бръснат периодично, и изглеждат повече на брой, но всъщност не са.
Друг мит за бръснене след лазерна епилация е и това, че космите стават по-устойчиви и е по-трудно да бъдат унищожени. Това също е невярно за бръснене след лазерна епилация. Факт е, че след неколкократно бръснене след лазерна епилация на една и съща зона космите в нея загрубяват и стават по-издръжливи, но това би попречило или затруднило единствено кола маската, домашната епилация или други методи за премахване на нежеланото окосмяване, при които се действа чрез отскубване на косъма. Всъщност бръснене след лазерна епилация между процедурите дори би подпомогнало високата ефективност на процедурите. Това е така, защото при бръснене след лазерна епилация или по-скоро преди следващата процедура по лазерна епилация се елиминира частта от косъма, която се вижда над повърхността на кожата, и така лъчите, произведени от уреда за лазерна епилация, се съсредоточават само върху онази част от косъма, която е под кожата, в това число и косменият фоликул, който е същинската цел на тези лъчи.

Бръснене след лазерна епилация - мнения 2 - за перфектно гладка кожа
Бръснене след лазерна епилация – мнения и препоръки за справяне с врасналите се косъмчета.

Могат ли да се появят враснали се косъмчета при бръснене след лазерна епилация?

Бръснене след лазерна епилация е като всяко друго бръснене. Въпреки че космите след всяка процедура в определена зона намаляват броя си с около двадесет процента, останалите продължават да растат и обикновено се налага бръснене след лазерна епилация. При това бръснене след лазерна епилация, както и винаги при бръснене могат да се появят враснали се косъмчета. Те са не само досадни и нелицеприятни, но в някои случаи дори и опасни. Затова е нужно да се отстранят своевременно след бръснене след лазерна епилация. Това обикновено не е никак лесно и безболезнено. Спасението отново е в лазерната епилация. При бръснене след лазерна епилация не би трябвало да се притесняваме от тези неприятни враснали се косми, защото при следващата процедура те обикновено биват унищожени. След един пълен цикъл процедури по лазерна епилация, със или без бръснене след лазерна епилация, обикновено се отърваваме от врасналите се косъмчета завинаги.

 

Научете повече и за процедурата ни hifu лифтинг за красива кожа без бръчки.

Влияе ли бръснене след лазерна епилация на ефективността на процедурите?
Могат ли да се появят враснали се косъмчета при бръснене след лазерна епилация?

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА