Laser hair removal

Различни типове кожа – александритен или диоден лазер

Александритен или диоден лазер - как да избера 1
Александритен или диоден лазер – как да избера правилния уред

Александритен или диоден лазер да изберем, ако кожата ни е по-тъмна или космите – по-светли? Доскоро от лазерна епилация са можели да се възползват само „късметлиите“, чиято кожа е светла, а космите им са тъмни. Днес обаче можем да изберем александритен или диоден лазер, които ще дадат добри резултати дори кожата ни да е по-тъмна или с понатрупан тен, а космите ни по-светли. Това „изискване“ за светла кожа и тъмни косми е съществувало, тъй като принципът, на който работят различните уреди за лазерна епилация (включително александритен или диоден лазер) е усвояване на произвежданите от уреда лъчи от меланина, намиращ се в космите на пациента. Привлечени право в целта, лъчите, произведени от александритен или диоден лазер (или какъвто и да е друг) успяват да изпълнят своята задача в космените фоликули. Днес уредите с александритен или диоден лазер работят на същия принцип, но са много по-прецизни, имат възможност да бъдат фино и точно настроени според спецификите на всеки пациент. Това прави лазерната епилация с александритен или диоден лазер възможна, достъпна и ефикасна дори за хора с по-тъмна кожа и по-светли косми. Разбира се, желателно е да не затрудняваме излишно работата на уредите с александритен или диоден лазер, като натрупаме тен точно преди процедурите, но дори това да се случи, добрите резултати днес не са невъзможни.

Полезно е да се знае, когато сме с по-нестандартна комбинация на цветовете на кожата и космите и правим избор между александритен или диоден лазер, че макар александритният лазер да е посочван за най-добрият в сферата на лазерната епилация, той работи отчилно само с първи, втори и трети фототип кожа. Избирайки между александритен или диоден лазер, ще научим, че диодният лазер работи добре с всички типове кожа – от първи до шести фототип.

Александритен или диоден лазер - как да избера 2
Александритен или диоден лазер – как да избера (полезни съвети)

Как се отразява дебелината на косъма на работата на уреда с александритен или диоден лазер?

Когато се опитваме да изберем между александритен или диоден лазер, дебелината на космите ни също е фактор, който можем да вземем предвид. Това е така, защото само един от двата – александритен или диоден лазер – се справя с най-фините тънки косъмчета и това е александритният лазер за епилация. Ако сме с по-дебели и груби косъмчета, можем да се възползваме от александритен или диоден лазер, но ако желаем да премахнем фините косъмчета от определена зона на тялото, уместно е да се спрем на доказано ефективния александритен лазер.

 

Разгледайте диодна лазерна епилация.

 

Как се отразява дебелината на косъма на работата на уреда с александритен или диоден лазер?

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА