Laser hair removal

Изисквания за лазерна епилация

Лазерната епилация е сред най-модерните решения, що се отнася до обезкосмяване, подходяща е за всички зони и е изключително дълготрайна, но има и някои изисквания за лазерна епилация, на които е нужно да отговаряме, за да можем безопасно да се подложим на процедурата.

изисквания за лазерна епилация 1
изисквания за лазерна епилация – запознайте се с процедурата!

Изисквания за лазерна епилация – здравословно състояние

Едно от тези изисквания за лазерна епилация, на които е нужно да отговаряме, за да бъде безопасно проведена процедурата, е да споделим с професионалистите в козметичния салон своята медицинска история. Ако сме имали или имаме и към момента кожни заболявания или други хронични заболявания, едно от задължителните изисквания за лазерна епилация е да споделим за тях. Да споделим и за употребата на лекарства, също е сред важните изисквания за лазерна епилация, за да избегнем риска от нежелани ефекти.

Изисквания за лазерна епилация – излагане на слънце

Едно от най-важните изисквания за лазерна епилация е да не сме се излагали на слънце непосредствено преди процедурата. В зависимост от технологията, която ще се използва за процедурата, има различни изисквания за лазерна епилация, що се отнася до периода, в който не е препоръчително да се излагаме на слънце. С класическите методи и техники за извършване на тези процедури изискванията за лазерна епилация са да не се излагаме на пряка слънчева светлина поне шест седмици преди процедурата. Вече има обаче и нови, модерни технологии, с чиято помощ тези изисквания за лазерна епилация гласят да не се излагаме на слънце поне една седмица преди процедурата. Тези изисквания за лазерна епилация много ни улесняват и правят лазерната епилация възможна дори през топлите сезони.

изисквания за лазерна епилация 2
изисквания за лазерна епилация – доверете се на нашите професионалисти!

Изисквания за лазерна епилация – обезкосмяване преди процедурите

Според актуалните изисквания за лазерна епилация не е препоръчително да се обезкосмяваме с други методи в зоните, които ще бъдат подложени на лазерна епилация, поне четири седмици преди процедурата. Това е така, защото отскубването на космите с епилатор или кола маска нарушава фоликулите на косъмчетата и прави неефективна лазерната епилация. Сред тези изисквания за лазерна епилация обаче е и това, че е добре да избръснем зоните, които ще бъдат подложени на процедурата, най-рано в деня преди лазерната епилация. Чрез бръсненето се запазва непокътнат фоликулът на косъма, като същевременно се премахват видимите косми, които биха могли да се окажат пречка в някои случаи.

 

Изисквания за лазерна епилация – здравословно състояние

Изисквания за лазерна епилация – излагане на слънце

Изисквания за лазерна епилация – обезкосмяване преди процедурите

Разгледайте и нашата диодна лазерна епилация

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА