Laser hair removal

Лазерна епилация – трайност

Все по-популярен и модерен метод за премахване на нежеланото окосмяване е съвременната лазерна епилация. Трайността ѝ е ключово качество, заради което е все по-често избирана и от жени, и от мъже като метод за обезкосмяване.

 

Колко продължава при лазерна епилация трайността на резултата?

Лазерна епилация 1 - все по-често избиран метод за обезкосмяване
Лазерна епилация – постигане на траен ефект от обезкосмяване

При лазерна епилация трайността е почти завинаги. Често се твърди, че резултатите действително остават същите до края на живота ни, но това малко се отклонява от истината. При лазерна епилация трайността може да достигне петнадесет години, но човешката физиология е такава, че в един далечен момент е съвсем възможно отново да се появят косъмчета на места.

Въпреки това при лазерна епилация трайността на резултатите са достатъчно продължителни, за да се нарекат перманентни. От тази гледна точка се оказва много по-изгодно от всеки друг метод за обезкосмяване да си направим именно лазерна епилация. Трайността на ефекта от процедурите ни гарантира, че в продължение на повече от десетилетие (поне) няма да харчим пари за обезкосмяване. Като се замислим колко струва една самобръсначка, която трябва да се ползва почти ежедневно, или едно посещение при козметика с цел кола маска, което обикновено се прави ежемесечно, излиза, че най-евтино, лесно, безболезнено и ефективно е да си направим лазерна епилация. Трайността ѝ има много плюсове.

Лазерна епилация – трайност в зависимост от броя процедури

Лазерна епилация 2 - най-дълготраен ефект от процедурата
Лазерна епилация – безболезнено и ефективно!

За да се радваме на така желаната след лазерна епилация трайност на ефекта, е нужно стриктно да спазваме графика на процедурите и изискванията както за предварителна подготовка преди процедурите, така и за времето по време на курса, което е между отделните процедури. При различните типове кожа и различните по цвят и дебелина косми е нужен различен брой процедури, за да се постигне чрез лазерна епилация трайността, за която мечтаем и която заслужаваме.

Интересното тук е, че при лазерна епилация трайността на ефектът от обезкосмяването се постига по-бързо при дебели тъмни косми, за разлика от всички останали методи за обезкосмяване, където дебелите тъмни косми са изключително трудни за отстраняване и много бързо се появяват отново. При лазерна епилация трайността на ефекта се постига само с шест процедури при дебелите тъмни косми, докато на светлите тънки косъмчета са им нужни повече от шест процедури, за да се прояви така желаната при лазерна епилация трайност.

 

 

Колко продължава при лазерна епилация трайността на резултата?

Лазерна епилация – трайност в зависимост от броя процедури

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА