Laser hair removal

Лазерна епилация през лятото

Опасно ли е да се прави лазерна епилация през лятото?

Първите уреди за лазерна епилация, които са предизвикали революция в областта на естетичната медицина, са имали както своите плюсове, така и немалко минуси. Като всяко нещо, което е първо, първите уреди за лазерна епилация са можели да бъдат опасни в определени обстоятелства. Такава ситуация, в която са носели риск, е било провеждането на лазерна епилация през лятото. Това е така, защото при лазерна епилация през лятото обикновено кожата е с тен и уредът с лазер може да предизвика изгаряне на кожата или просто да се окаже неефективен срещу косъмчетата. Лазерна епилация през лятото е била недопустима процедура в миналото.

Лазерна епилация през лятото 1
Лазерна епилация през лятото с подходящи средства

Днес е мит, че е опасно да се прави лазерна епилация през лятото. С развитието на технологиите и с усъвършенстването на уредите за лазерна епилация тази процедура става все по-безопасна и достъпна за всекиго, независимо от обстоятелствата. Макар все още да не е препоръчително, тъй като може да намали ефекта от обезкосмяването, една лазерна епилация през лятото е напълно възможна и безопасна.

Защо да избягваме лазерна епилация през лятото?

Макар съвременната лазерна епилация през лятото да е безопасна, все още се смята, че трайното обезкосмяване ще е по-ефективно, ако има контраст между цвета на кожата и този на космите. Ето защо, ако е възможно да се избегне лазерна епилация през лятото и да се направи през по-студените сезони, ефектът ще бъде по-задоволителен и ще се постигне с по-малко на брой процедури.

Вреди ли в дългосрочен план провеждането на лазерна епилация през лятото?

Модерната лазерна епилация през лятото не вреди нито на момента, нито в дългосрочен план. Съвременните уреди за лазерно обезкосмяване могат да се използват еднакво безопасно за лазерна епилация през лятото и през зимата,

Лазерна епилация през лятото 2
Лазерна епилация през лятото от професионалисти

защото имат възможност да бъдат настроени прецизно за всеки тип кожа и косми. Възможността уредите да работят ефективно и върху по-тъмна кожа дава шанс и на хората, които по принцип са с по-тъмна кожа, и на тези, които искат

да си направят лазерна епилация през лятото въпреки тена си. Единственият страничен ефект, който можем да получим, ако се подложим на лазерна епилация през лятото, е усещане за леко слънчево изгаряне непосредствено след процедурата, което продължава ден – два и изчезва само. Друг страничен ефект, както вече стана ясно, е и този, че обезкосмяването може да не е толкова ефективно, колкото би било през зимата. Колкото и прецизни да са модерните уреди за трайно обезкосмяване, комбинацията от светла кожа и тъмни косми все още се смята за най-благоприятна за ефективна лазерна епилация, затова е за предпочитане да се избягва лазерна епилация през лятото.

Опасно ли е да се прави лазерна епилация през лятото?

Защо да избягваме лазерна епилация през лятото?

Вреди ли в дългосрочен план провеждането на лазерна епилация през лятото?

 

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА