Laser hair removal

Лазерна или фото епилация

С настъпването на топлите сезони всяка жена, а и доста мъже се сблъскват с безкрайната борба с нежеланото окосмяване. Все по-популярни обаче стават модерните решения за обезкосмяване, което е трайно, безболезнено и безвредно – такива са методите за обезкосмяване чрез лъчи като лазерна или фото епилация. Принципът на този тип процедури е сходен, независимо дали ще изберем лазерна или фото епилация.

 

Лазерна или фото епилация – как работят?

Лазерна или фото епилация 1 Лазерна или фото епилация – научете повече

Ако изберем лазерна или фото епилация, начинът, по който ще бъде премахнато нежеланото ни окосмяване, е сходен. Чрез светлинни лъчи, насочени към космените фоликули, те биват унищожени и косъм повече не се появява на съответното място. Чрез лазерна или фото епилация се забавя или спира напълно растежът на космите, чиито фоликули са абсорбирали насочената към тях светлина.

Светлината, насочена към фоликулите на космите при лазерна или фото епилация, се абсорбира от тях заради пигмента, който имат. Това е причината, че до скоро процедурите по лазерна или фото епилация бяха достъпни само за хора, които имат светла кожа и тъмни косми. Този контраст беше важен, за да се концентрират лъчите само в космените фоликули и да ги унищожат, а не да се разпиляват по кожата. Днес обаче на лазерна или фото епилация може да се подложи почти всеки, който желае, защото съвременните настройки на апаратите за лазерна или фото епилация са много по-прецизни от преди и успяват да унищожат космените фоликули дори да няма силен контраст между цвета на кожата и цвета на окосмяването.

Лазерна или фото епилация 2 Лазерна или фото епилация – сходни методи за обезкосмяване

Лазерна или фото епилация – каква е разликата?

Принципът на процедурите на съвременната лазерна или фото епилация е сходен, но все пак има и някои съществени разлики между двата метода за трайно обезкосмяване. При лазерната епилация светлинните лъчи действат по-целенасочено, като се целят само в космените фоликули, докато при фото епилацията често се случва светлината да се разсее по кожата и малка част от лъчите да достигнат до космени фоликули, които да увредят. Когато се колебаем дали да изберем лазерна или фото епилация, нужно е да вземем предвид и прецизността на метода, и резултатите от него, и цената на услугата. Въз основа на тези фактори можем компетентно да вземем решение дали да се доверим на лазерна или фото епилация.

 

 

Разгледайте и нашата диодна лазерна епилация

Лазерна или фото епилация – как работят?

Лазерна или фото епилация – каква е разликата?

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА