Laser hair removal

Подготовка за лятото с лазерна епилация от ABI Beauty

Как да се чувстваме уверени на плажа?

Лятото е тук. Макар по-късно, след дъждове и бури, след множество забрани, нашият любим сезон е вече с нас. Плажът ни зове, без значение колко килограма сме натрупали по време на карантината, и ние трябва да бъдем готови за него с лазерна епилация от ABI Beauty.

От какво имаме нужда, за перфектно изкарване през лятото?

Бански, слънцезащитен крем, спрей против насекоми и новите сандали? Би било много лесно, нали? Стягаш багажа и тръгваш. Вместо това започва голямото умуване. Кога да отида на козметик или кога да си избръсна краката? Дали да не изчакам още ден? Смятаме и изчисляваме до ден и час точното време, в което да се обезкосмим, за да сме спокойни за външния си вид на плажа.

Съвремието е превърнало естественото окосмяване на човешкото тяло в табу, в повод за присмех и срам. Факт, заради който всяко момиче, и не само, упорито скубе всеки косъм от кожата си. Много често това се превръща в основен комплекс на жените. И ако някои от тях могат да се похвалят с незначително окосмяване, то при други проблемът е сериозен.

Лазерна епилация за лятото от Abi Beauty СофияИма ли как да се оттървем от нежеланото окосмяване без болка?

Живеем във време, което ни предлага възможност да премахнем трайно нежеланото окосмяване от всяка част от тялото ни без никаква болка. Оказва се, че диодната лазерна епилация е доказано най- безболезненият и дълготраен начин за обезкосмяване. Тя има ефект дори при скритите зони за лазерна епилация при жените и мъжете.  Подходяща е за почти всеки тип кожа и често е препоръчвана от дерматолози за решение на кожни проблеми причинени от обърнати косми. Чрез проникването на  повече лъчи през по-голяма площ, се получава пречупване, при което има  ефект и при много дълбоко разположени косми.

Защо е важно да се доверим на истински професионалисти при лазерната епилация?

Тънките и светли косми съдържат много малко меланин.  Те ще загреят много бързо и ще отдадат много бързо поетата енергия.  За да се осигури унищожаването им, не е достатъчно само да се увеличи плътността на доставяната енергия, а и да се  въздейства достатъчно бързо, с бърз импулс. Дължината на вълната е от изключително значение, защото именно тя се привлича от меланина в косъма, и там чрез фототоплообмен се превръща в топлина, която унищожава фоликула му.

Ето защо е изключително важно да подберете внимателно салона за красота и машините, с които се работи в него. Лазерната епилация на лице и интим например може да се осъществи качествено само с един изключително бърз лазер за светли косъмчета.

Лазерна епилация през лятото.

Важно е да знаете, че минимум 2 седмици преди и след процедура, не бива да се излагате интензивно на слънце или солариум. Не трябва да използвате автобронзанти и продукти за придобиване на изкуствен тен. Ето защо лятото е удачно време време за лазерна епилация на  скритите зони, както и за зоните,  при които косъмчетата  растат по-бавно.

Какъв е периодът на лазерна епилация при мъжете и жените?

Лазерната  епилация на повечето открити части е подходяща да се направи в началото на лятото, защото периодът на процедурите е през 60-90 дни, което значи, че следващата процедура ще бъде чак есента. Препоръчват се около 6 процедури за постигане на по-дълготраен ефект.

– Скритите зони

Скритите зони за лазерна епилация при мъжете и жените  са подходящи за третиране през лятото. Например  интим и мишници, които не излагаме на слънце. Ако ги подложите на лазерна епилация през топлите месеци, все пак трябва да вземете предвид някои особености. Въпреки че не са изложени пряко на слънчева светлина,  трябва да се съобразим с избора на цвят и плат на банските ни. Обикновена бяла тениска например е еквивалентна на предпазване само с SPF фактор 5! Черното привлича слънцето, а вие не искате такова внимание на бикините си след лазерна епилация.  В този смисъл слънцезащитният фактор не бива да се пренебрегва. Освен, че предпазва кожата, той може и да я хидратира.

– Епилация на лицето

Периодът на лазерна епилация при мъжете и жените на лицето се са сравнително на кратки интервали от време – между 30-45 дни – и са открити за слънцето. Ако сте твърдо решени да правите процедурите през лятото, трябва да имате правилна организация и стриктно да се мажете със слънцезащитен крем с висок фактор. Той  трябва да се подновява на всеки 2-3 часа.

– Крака и ръце

Времето между процедурите по лазерна епилация на краката при дамите е 40-45 дни, което прави тази опция за обезкосмяване също удачна през летните месеци. Зоната крака за лазерна епилация е много предпочитана както от дамите, така и от мъжете.

Екипът ABI Beauty се старае постоянно да обновява оборудването си, следейки последните технологични иновации. Направен специално за ABI Beauty от американския гигант | ® “ , диодният бар, който е в основата на диодния лазер, гарантира високото качество на лазерната епилация в салона.

На Малдивите през януари или в Созопол през юли, можете да бъдете сигурни, че в ръцете на ABI Beauty ще бъдете готови за лятото през цялата година.

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА