Laser hair removal

Особености, които трябва да знаем при маникюр и педикюр

При избора на добър маникюрист или педикюрист трябва да се съблюдават няколко особености. Ние от ABI Beauty се обобщи ли най-важното, което всички дами и господата трябва да се съобразят, а именно:

Професионален маникюр и педикюр от ABI Beauty - София

Какво трябва да съблюдаваме при избор на салон за маникюр и педикюр?

Истината е, че поддръжката на красивите длани и ходила не са лесна работа. Изисква се постоянство и най-вече добри специалисти, на които да се довериш. Особено в големите градове, предвид изобилието от салони за красота, е трудно от първия път да се намери добър маникюрист, с когото да си паснеш.
В София през последните няколко години като един от водещите салони за маникюр и педикюр се наложи ABI Beauty.

Какво включва маникюрът?

Маникюрът всъщност представлява съвкупност от процедури и различни техники, в които се включва освен оформянето на нокътната плочка:

– масаж на дланите;
– премахване на кожичките;
– поставяне на ексфолиант;
– поставяне на лак.

Кой маникюр е добре поддържан?

Много хора, когато чуят за добре поддържан маникюр, си представят дълги и изящни нокти с цветен лак. Но не, не само дългите нокти на ръцете се нуждаят от поддръжка. Има професии, които изискват от дамите да са с къси и добре изрязани нокти. Това не значи, че техните ръце нямат нужда от редовно посещение в салона за красота. А има и жени, които просто не харесват дългите нокти.

Какви са основните видове маникюр и педикюр?

Съществуват няколко вида процедури за маникюр и педикюр. Основната представлява техники за омекотяване на кожата на дланите и стъпалата. При нея основно се цели да се унищожи мъртвата кожа от краката и ръцете, както и да се постигне техния мек и нежен вид.

В салоните за маникюр и педикюр ABI Beauty процедурата по маникюр стартира с накисването на дланите в топла вода. Сапунът в нея подпомага омекотяването на кожата и прави мъртвите клетки лесни за отстраняване.
След накисването момичетата ще се погрижат за премахването на кожичките и оформянето на нокътната плочка. А после ще се насладиш на масаж на дланите и ноктите и поставянето на специален лосион, който ще овлажни и омекоти кожата.
Основната процедура по маникюр приключва с поставянето на базов лак за нокти и топ върху него.

Какво трябва да получим, когато отидем на педикюр?

За доброто качество на педикюра, трябва да сме сигурни, че в салона за маникюр и педикюр, който посещаваме, се спазва хигиена на много високо ниво.

По правило процедурата по педикюр следните стъпки:

– накисване на ходилата;
– поставяне на ексфолиант;
– масаж;
– премахване на кожичките;
– оформяне на ноктите;
– поставяне на лак.

Основната цел на педикюрът е да се премахне мъртвата кожа от ходилата и петите, за да може те да станат меки и добре хидратирани.

Има ли здравословни ползи от добре поддържания маникюр и педикюр?

Както казахме в началото, маникюрът и педикюрът са не просто символ на добре поддържания външен вид, а носят своите здравословни ползи върху организма. Ето някои от тях:

– маникюрът и педикюрът предпазват ноктите на ръцете и краката от праха, който е навсякъде е около нас;
– редовното посещение при маникюрист ще спомогне при най-ранни симптоми на гъбична инфекция, тя да бъде открита;
– масажът по време на процедурите спомага за доброто кръвообращение;
– процедурите ви карат да се отдадете на време за себе си, да релаксирате ума си и да си починете заслужено.

Добре дошли ли са мъжете?

От години маникюрът и педикюрът не са услуги, които се ползват само от жени. От тях все повече се възползват и все повече мъже. Да, те обикновено не искат цветен лак на ноктите си, но въпреки това за силния пол става все по-важно ноктите на ръцете им, особено, да изглеждат добре. Разбира се, в ABI Beauty за красив и поддържан маникюр и педикюр са добре дошли и мъжете.

Къде се намира?

От няколко месеца насам, освен в Дружба, ABI Beauty отвори салон за маникюр в Лозенец. И там момичетата не спират да доказват, че са еднакво добри, както в по-смелите решения за ноктите, така и в класическия френски маникюр, например.
Разбира се на маникюристките в салоните за маникюр и педикюр ABI Beauty можете да се доверите и за поставянето на гел лак. И двете студиа и лазерни центрове работят с висококачествени продукти, което ви гарантира дълготраен изящен вид на маникюра.

Обадете се на 0897543540 или 0890200100  за да научите повече за процедурите ни, както и за останалите ни лазерни процедури, посетете и нашата страница на ценоразпис с актуални цени. Винаги сте добре дошли, ако оставите и мнение за нас тук.

Разгледайте лазерна епилация София

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА