Laser hair removal

Най-желаните зони за лазерна епилация при мъжете от ABI Beauty

Ако преди години идеята за обезкосмяване е плашела мъжете, то днес не малко представители на мъжкия пол премахват нежеланите косми от своето тяло и това им носи комфорт. Почти всеки представител на силния пол подлага системно поне една зона от тялото си под някаквъв вид процедура за премахване на нежеланото окосмяване. Напоследък това е диодната лазерна епилация за мъже, която остава най-достъпна и ефективна!

Лазерна епилация при мъже

Защо мъжете имат повече косми от жените?

Прекомерното окосмяване при мъжете най-често се причинява от много високи нива на тестостерон. По-голямото окосмяване в някои специфични области спрямо други се дължи на количеството хормон в кравта.  Етносът, възрастта и генът също са от голямо значение при окосмяването на мъжете.

Защо мъжете избират все по-често лазерната епилация като начин на обезкосмяване?

Всички знаем, че кола маската е болезнена процедура. Да, при често прилагане кожата малко или много свиква, но все пак неминуемо е свързана с болка, която все повече господа си дават сметка, че не е нужно да си причиняват. Бръсненето на краката и ръцете премахва окосмяването за прекалено кратко време, което също не го прави удачен вариант. Така все повече мъже избират лазерната епилация като най-удачна процедура за премахване на нежеланото обезкосмяване. Тя е безболезнена и трайна процедура и може да се прилага на всяка част от вашето тяло.

Какво трябва да знаете за диодната лазерна епилация за мъже?

  • Не трябва да се излагате на слънце и да посещавате солариум до два дни преди и след процедурата. А след това се препоръчва използването на слънцезащитен крем с висок фактор.
  • Зоните от тялото, които предстои да бъдат третирани с диоден лазер, трябва да са гладко обръснати. Лицето се обработва на място от специалисти.
  • Не трябва да използвате депилатори, епилатор, ексфолианти, автобронзанти и химичен пилинг до 7 дни преди процедура с диоден лазер.
  • Не трябва 7 до 10 дни преди лазерната епилация да са приемани медикаменти и добавки, които повишават светлочувствителността на кожата (този страничен ефект е отразен върху опаковката, но все пак препоръчваме да се консултирате със специалист).
  • Диодният лазер не се използва върху зони с татуировки, пигментации и бенки – върху тях се поставя козметична лепенка, която позволява тяхното предпазване и безпроблемно третиране на всички зони наоколо;
  • Раздразнена, разранена, изсушена или белеща се кожа не се подлага на лазерна епилация.

 

След колко процедури ще се сдобия с гладка кожа?

При някои хора са достатъчни между две и три процедури, но за дълготраен резултат експертите препоръчват пълен курс между 6 и 8 процедури, които според зоната се правят през 20-25 и 35-40 дена. Точният брой се определя от дебелината и цвета на косъма, спецификата на кожата и индивидуалните особености на организма. След като се осъществи целият курс от процедури се преминава към поддържащи, които се извършват веднъж на  5-6 месеца.

 

Кои са най-желаните зони за лазерна епилация при мъжете?

Особено през летните месеци все повече мъже предпочитат да нямат окосмяване по краката, ръцете, гърдите и корема. Разбира се премахването на нежеланото окосмяване с лазерна епилация има и своите особености.

Диодна лазерна епилация на рамене и гръб при мъже

Една от най-желанието зони за обезкосмяване от мъжете е гърбът. Понякога космите там растат плътно, друг път са на отделни места. Премахването им с бръснене е краткотрайно, а с кола маска – болезнено, защото косъмът е дебел, а коренът му – дълбок. Мястото е неудобно да се справиш сам, а разбираме дискомфорта от това да помолиш половинката за помощ. В  този случай диодната лазерна епилация на гърба е най-доброто и дълготрайно решение. Спестява болката от кола маската, дискомфорта на самобръсначката и притеснението постоянно да търсиш помощ по този така деликатен за някои въпрос.

Диодна лазерна епилация на гърди и корем за мъже

Лазерна епилация за мъже на зоните корем и гърди е друга многопредпочитаната процедура от господата. Близо 70% от представителите на силния пол си правят лазерна епилация в тази част на тялото. Основните причини тази процедура да е толкова предпочитана са две. Едната е свързана с практичността, която диодната лазерната епилация осигурява, а именно разделянето с  раздразнението и сърбежа, които окосмяването в тази зона създава, особено в летните дни. Другата причина е естетическа. Господата се харесват повече с гладка кожа, защото в единия случай мускулатурата им изпъква по-ефектно, а в другия биреното коремче изглежда по-малко.

Диодна лазерна епилация на задната част на врата

Космите по задната част на врата растат с бързината на косата. Някои мъже премахват окосмяването в тази област със самобръсначка, което само увеличава дискомфорта, когато космите започнат да растат след няколко дни. Ето защо лазернта епилация е един много лесен варант окончателно да се отървете от дискомфорта, който ви причиняват космите.

Диодна лазерна епилация на линията на челюстта и шията

Областта около челюстта и шията е предразположена към честото обръщане на косми, което причинява болезнени възпаления. Затова много от господата прибягват до диодната лазерна епилация. Това им спестява нуждата от ежедневно бръснене и дискомфорта, което то причинява. След няколко процедури косъмът изтънява и растежът се забавя.

А знаете ли, че не е нужно да бръснете брадата си?

Също като областта под шията, кожата по лицето е изключително нежна. Понякога окосмяването е много гъсто или космите са твърди, което наранява кожата. Ежедневното бръснене също може да доведе до раздранения и обриви. Това, което можете да направите, за да се погрижите за вашата кожа са няколко лазерни процедури.  Космите ще загубят част от плътността си и така ще решите голяма част от проблемите си. Този тип процедури се изполва също за подчертаване линията и формата на брадата. Във всеки случай поддръжката на външния вид такъв, какъвто го искате, става много по-лесна.

Къде можем да се доверим на качествена лазерна епилация?

Броят на мъжете, търсещи процедури за лазерно премахване на космите е нараснал с 85% през последната година. Мъжкото обезкосмяване вече не е табу, а тренд. Явно има защо.

Лазерният център на ABI Beauty е един от най-добрите за лазерна епилация за мъже в София. При нас ще откриете  съчетание от най-добри цени за лазерна епилация при мъже и жени, професионализъм  и качество на изпълнение. Обадете ни се!

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА