Laser hair removal

Диоден лазер – Част 1

Лазерна епилация с диоден лазер

В разгара на лятото много хора се борят ежедневно с нежеланото окосмяване по тялото и лицето. Едно от най-добрите решения на този проблем е лазерната епилация с александритен или диоден лазер. Сред нейните предимства е това, че е безболезнена, но най-силно желан е този метод за обезкосмяване поради това, че резултатите са трайни.

Диоден лазер София 1
Лазерна епилация с диоден лазер – София

Дори да сме се спрели вече на лазерна епилация обаче, възникват нови въпроси. Сред тях е въпросът какъв лазер да изберем – различните видове лазер се отличават по това, че имат различна дължина на вълната – александритен или диоден лазер е най-подходящ за нас и нашата кожа. И двата варианта за лазерна епилация имат своите предимства, затова изборът между александритен и диоден лазер не е лесен.

Диоден лазер – какво представлява?

Епилацията с диоден лазер е иновация в сферата на лазерната епилация. Той произвежда лъчи, които имат дължина на вълната от 808 нанометра – повече от тази на александритния. По този начин се гарантира, че енергията, произведена от диоден лазер, ще достигне до луковицата на косъма, за да го унищожи или да забави растежа му.

Предимства на диоден лазер – работи при всички типове кожа

Най-голямото предимство на модерния диоден лазер е това, че е подходящ за всички типове кожа. Всеки съвременен диоден лазер може да се настрои така, че да даде максимални резултати при кожа с различен по интензитет тен. Това означава, че процедурите, провеждащи се с диоден лазер, са достъпни и през топлите сезони, дори в разгара на лятото. Това е революция в лазерната епилация, дошла с въвеждането на диоден лазер в практиката – при провеждането на процедури по лазерна епилация с други видове лазер, например с александритния, е необходимо да има контраст между цвета на кожата и цвета на космите (светла кожа с тъмни косми), което първо, много ограничава хората, които по принцип имат по-тъмна кожа, или пък тези, които имат светла кожа, но руси косми, и второ, невъзможно е да се извършват процедури през лятото, когато сме с тен или с изсветляло окосмяване.

Разгледайте и категорията ни за лазерна епилация София

Лазерна епилация с диоден лазер

Диоден лазер – какво представлява?

Предимства на диоден лазер – работи при всички типове кожа

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА