Laser hair removal

Кога падат космите след лазерна епилация? – Част 2

Кога падат космите след лазерна епилация с рубинов лазер?

Кога падат космите след лазерна епилация видове 1
Кога падат космите след лазерна епилация – научете сега

При този по-стар лазер е трудно да се каже кога падат космите след лазерна епилация. Той не е толкова прецизен, колкото са модерните лазери, и вече почти не се използва. Кога падат космите след лазерна епилация с рубинов лазер зависи предимно от типа кожа на пациента, подложил се на процедурата.

При процедури, извършвани с рубинов лазер, е важно каква е кожата на пациента, за да се каже кога падат космите след лазерна епилация. Рубиновият лазер работи само при пациенти, които имат светла кожа и тъмни косми, но отново е трудно да се каже кога падат космите след лазерна епилация поради рисковете, които носи той.

Рубиновият лазер е възможно да предизвика по време на процедурите изгаряния, раздразнения или зачервявания по кожата на пациента и това затруднява намирането на отговор на въпроса кога падат космите след лазерна епилация. Това се дължи на факта, че този предшественик на модерните лазери не разполага с опция за фини настройки. Тъй като не може да бъде настроен прецизно за спецификите на всеки отделен пациент, рубиновият лазер ще работи прекрасно при едни, но ще донесе проблеми при други, затова не може да се каже с точност кога падат космите след лазерна епилация.

Друг недостатък на рубиновия лазер е продължителността на процедурите, която допълнително удължава времето, в което ще се питаме кога падат космите след лазерна епилация. В сравнение с днешните лазери рубиновият лазер е бавен и болезнен метод за обезкосмяване, на който не всички издържат, затова е трудно да се посочи кога падат космите след лазерна епилация с него.

Кога падат космите след лазерна епилация с александритен лазер?

Кога падат космите след лазерна епилация видове 2
Кога падат космите след лазерна епилация – видове лазери

Александритният лазер е сред модерните решения, използвани в съвременната лазерна епилация, при които по-точно може да се отговори кога падат космите след лазерна епилация. Неговият принцип на работа му позволява да унищожава или да забавя значително растежа на космите, които са във фаза на растеж, и прави отговора на въпроса кога падат космите след лазерна епилация по-точен. Това е причината да са необходими повече от една процедури, за да се постигне добър резултат и да се отговори на въпроса кога падат космите след лазерна епилация. Кога падат космите след лазерна епилация с александритен лазер зависи от това колко от космите са били във фаза на растеж по време на процедурата – обикновено това са около петнадесет процента от космите (но процентът и това кога падат космите след лазерна епилация отново зависи от различни фактори, най-вече от зоната, върху която ще се извършва процедурата).

При александритния лазер отново го има изискването пациентите да са със светла кожа и тъмни косми, понеже работи на такъв принцип, че лъчите се съсредоточават там, където има меланин, и от това зависи кога падат космите след лазерна епилация. Това прави използването на александритен лазер невъзможно при хора с по-тъмна кожа, но освен това затруднява използването на този лазер през лятото и няма как да се отговори на въпроса кога падат космите след лазерна епилация.

Кога падат космите след лазерна епилация с александритен лазер зависи от индивидуалния организъм на пациента и от скоростта, с която растат космите му, тъй като те трябва да са във фаза на растеж, за да бъдат унищожени от лазера. Обикновено до няколко дни след процедурата космите, които са били в тази своя активна фраза, падат сами и с радост спираме да се питаме кога падат космите след лазерна епилация. Така за да отговорим на въпроса кога падат космите след лазерна епилация, можем да кажем, че това отнема няколко процедури. След всяка процедура падат около петнадесет процента от космите и след шест до осем процедури ще сме се отървали от цялото си окосмяване в определна зона и си отговаряме на въпроса кога падат космите след лазерна епилация.

Кога падат космите след лазерна епилация с рубинов лазер?

Кога падат космите след лазерна епилация с александритен лазер?

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА