Laser hair removal

Диоден лазер – Част 3

Александритен, рубинов или диоден лазер?

Рубиновият лазер е първият лазер, създаден с цел лазерна епилация – предшественик е на новия александритен или диоден лазер. Предимството му е, че успява да унищожи доста фини косми, за разлика от някои по-модерни лазери като диоден лазер, например. Най-старият лазер има и недостатъци, разбира се. Сред тях е това, че работи върху много малка площ в сравнение с модерните лазери за лазерна епилация като диоден лазер. Друг недостатък е и фактът, че не може да се използва от хора с по-тъмна кожа. Рубиновият лазер е подходящ единствено за хора с много светла кожа и тъмни косми и това много ограничава употребата и разпространението му. Не е за подценяване и болката по време на процедурите като недостатък на рубиновия лазер. При процедури по лазерна епилация с рубинов лазер пациентите изпитват болка и дискомфорт, самите процедури се проточват по-дълго, а и не е напълно гарантирана безопасността на пациентите – възможно е да се случат изгаряния или раздразнения на кожата. Днес рядко срещана е употребата на този вид лазер.

Диоден лазер видове 1
Александритен, рубинов и диоден лазер – видове лазери

Александритният лазер е сред съвременните варианти за лазерна епилация. Неговите предимства са много. Сред тях е това, че работи бързо. Това предимство и на александритния, и на диоден лазер е важно, защото за всекиго е по-приятно тези процедури, дори и почти безболезнени, да приключват колкото се може по-скоро, а след това дълго да се наслаждаваме на резултатите от тях. Друго предимство на александритния лазер е това, че може да работи върху голяма площ – това го прави бърз и едновременно с това ефективен. По-малко ограничен е александритният лазер, що се отнася до типове кожа, върху които може да работи. На лазерна епилация с александритен лазер могат да се подложат хора и с малко по-тъмна кожа в сравнение с рубиновия лазер, но отново не е ефективен при всички типове и цвят кожа на пациентите. Принципът, на който работи, не му позволява да даде добър резултат при по-тъмни кожи.

Съвременният диоден лазер е сред най-модерните решения при лазерната епилация. Ако искаме истински безопасна лазерна епилация, уместно е да се доверим на диоден лазер. Диоден лазер е решението и за хората, които искат да видят бързи резултати. Чрез диоден лазер се постигат бързо резултати, защото обхваща голяма площ при работа и използва повече енергия, при това без да навреди на кожата. За модерния диоден лазер се смята, че е и едно доста бюджетно решение за салоните за лазерна епилация, тъй като при най-често използвания диоден лазер съотношението между цена и качество е много добро. Да се спрем на диоден лазер е умно решение, защото предлага множество предимства, а и професионалният диоден лазер е изключително модерно средство за премахване на нежеланото окосмяване.

Разгледайте и категорията ни за лазерна епилация цяло тяло

Александритен, рубинов или диоден лазер?

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА