Laser hair removal

Разлика между фото и лазерна епилация

Основната разлика между фото и лазерна епилация е в светлината, чрез която се премахва нежеланото окосмяване. Ефективността поради тази причина също е една значима разлика между фото и лазерна епилация.

 

Разлика между фото и лазерна епилация 1 - най-открояващите разлики
Разлика между фото и лазерна епилация – научете повече

Разлика между фото и лазерна епилация – лъчи

Главна разлика между фото и лазерна епилация са лъчите, които различните уреди изпращат, за да премахнат окосмяването. При фотоепилацията тези лъчи са с различна дължина, като част от тях се поглъщат и от кожата, не само от фоликула на косъма. При лазерната епилация нещата стоят по друг начин. Лъчите се насочват много по-прецизно и успяват да уцелят само космените фоликули, като така ги унищожават. Това прави фотоепилацията по-малко ефективна в сравнение с лазерната и това е съществена разлика между фото и лазерна епилация.

Разлика между фото и лазерна епилация – професионалисти

Друга не по-малко важна разлика между фото и лазерна епилация е и фактът, че фотоепилацията може да се извърши от козметик, който няма медицинско образование. Лазерната епилация обаче се прилага само от хора, които са високо квалифицирани, имат медицинско образование и опит в съответната сфера. Това е значима разлика между фото и лазерна епилация за много хора, защото професионалистите с медицинско образование много по-компетентно биха определили какъв е нашият тип кожа, от какво се нуждае и с какво трябва да се внимава преди, след и по време на процедурата. Важно е да споделяме с тези дерматолози всичко, което би могло да окаже влияние върху процедурата по трайно обезкосмяване. Тази разлика между фото и лазерна епилация засяга безопасността ни и трябва да се вземе предвид.

Разлика между фото и лазерна епилация – колко бързо постигаме желаните резултати?

Разлика между фото и лазерна епилация 2 - най-големите различия между фото и лазерна епилация
Разлика между фото и лазерна епилация – различните уреди използват различни лъчи

Една значима за клиентите разлика между фото и лазерна епилация е скоростта, с която се постига желаният ефект от процедурите. Тук става дума не само за брой процедури, но и за разлика между фото и лазерна епилация във времетраенето на една процедура. При фотоепилацията са необходими средно около десет процедури (в зависимост от типа кожа и косъм), за да се постигне желаният резултат, като при всяка от тези процедури се използва уред, който работи със скорост около 1 Hz. При лазерната епилация процедурите (отново зависи от типа кожа и косми) са средно шест, а при всяка от тях използваният уред работи със скорост около 2 Hz. Това означава, че основна разлика между фото и лазерна епилация е и скоростта – при лазерната нещата се случват близо два пъти по-бързо.

 

 

 

 

 

Разлика между фото и лазерна епилация – лъчи

Разлика между фото и лазерна епилация – професионалисти

Разлика между фото и лазерна епилация – колко бързо постигаме желаните резултати?

Разгледайте и нашата диодна лазерна епилация

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА