Laser hair removal

Разлика между лазерна и фотоепилация

Двете най-бързо развиващи се направления в премахването на нежеланото окосмяване са лазерна епилация и фотоепилация. Тук ще дадем повече яснота по отношение на съществуващата разлика между лазерна и фотоепилация.

Прилика и разлика между лазерна и фотоепилация

 

Сходството между двете технологии е, че използват лъчение, което таргетира меланина в косъма. Наличието на разлика между лазерна и фотоепилация се обуславя от следните факти:

Разлика между лазерна и фотоепилация – прилагане на фотоепилация

Разлика между лазерна и фотоепилация 1
Разлика между лазерна и фотоепилация – каква е тя?

 

Съществена разлика между лазерна и фотоепилация е, че при фотоепилацията лъчите не са толкова силни и не проникват толкова дълбоко, колкото при лазера. Преимуществото на фотоепилацията е, че на пазара има уреди, за обезкосмяване и в домашни условия. Принципът на фотоепилацията се заключва в селективно поглъщане на светлината от косъма, което води до унищожението му. Разлика между лазерна и фотоепилация се проявява в това, че въздействието на фотоепилаторите върху кожата е по-малко избирателно. Това води до понижане на ефективността на епилацията и увеличава вероятността от изгаряне на кожата.

Разлика между лазерна и фотоепилация – прилагане на епилация с лазерни системи

Разлика между лазерна и фотоепилация 2
Разлика между лазерна и фотоепилация – научете повече

Съществената разлика между лазерна и фотоепилация е, че при лазерната епилация се борави с високотехнологични апарати, които насочват лъчение към косъма, повлиявайки растежа му. Повечето хора още вярват, че перфектни резултати се постигат само при комбинацията между светла кожа и тъмно окосмяване. Ето тук се появява разлика между лазерна и фотоепилация, тъй като с прецизните настройки на лазерните системи вече може да се обработва различен цвят кожа, различни по цвят и плътност косми. Другата разлика между лазерна и фотоепилация се състои  в това, че при процедурите с лазер лъчите се поглъщат от космените стъбла, които се загряват и предават топлината на фоликула, което води до загиването му. По този начин се въздейства само върху космите без поражения върху обкръжаващата ги кожа. Разграничаваща разлика между лазерна и фотоепилация е, че трайно отстраняване на космите може да бъде постигнато единствено чрез разрушаване на космения фоликул, т. е. чрез лазерна епилация.

Защо е важно да се прави разлика между лазерна и фотоепилация?

 

Към премахването на нежеланото окосмяване трябва да се подхожда информирано, за да се направи разлика между лазерна и фотоепилация. Така всеки ще вземе правилното решение по отношение на очаквани резултати, ефективност, бързина. Разлика между лазерна и фотоепилация има и всеки метод си има своите плюсове и минуси.

В заключение, въпреки съществуващата разлика между лазерна и фотоепилация, двата метода имат и много общо, като например: траен ефект на обезкосмяване, бързи и безболезнени процедури, липса на обратна реакция, свързана със стимулиране на растежа на космите.

 

Разгледайте услугите ни за лазерна епилация – София.

 

Прилика и разлика между лазерна и фотоепилация

Разлика между лазерна и фотоепилация – прилагане на фотоепилация

Разлика между лазерна и фотоепилация – прилагане на епилация с лазерни системи

Защо е важно да се прави разлика между лазерна и фотоепилация?

 

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА