Laser hair removal

Лазери за епилация

Преди да пристъпим към генерално решаване на проблема с нежеланото окосмяване, добре е да сме запознати с видовете лазери за епилация.

Рубинови лазери за епилация

 

Лазери за епилация 1
Лазери за епилация – професионално оборудване

Да започнем с най-стария от всички лазери за епилация, а именно рубинов лазер. Като пръв в занаята, естествено е да има известни ограничения при прилагането, а именно: не може да се използва при хора с по-тъмна кожа и тен; обхваща сравнително малка площ, съпоставимо с другите лазери за епилация.

Предимствата на този лазер е постигането на дълготраен ефект, както и чувствително разреждане на космите. Рубиновите лазери за епилация имат и недостатъци, като това, че процедурите са доста болезнени, времетраенето им е по-дълго, както и съществуването на известен риск от изгаряния и белези по кожата.

Медицински лазери за епилация

 

Лазери за епилация 2
Лазери за епилация – изберете качеството

Тук представяме „тежката артилерия“ лазери за епилация – александритен лазер. Той е най-бързият, подходящ за обработване на по-големи площи, на светла и по-матова кожа (І – ІV фототип). В световен мащаб това са най-широко използваните лазери за епилация. Предимствата им са много: процедурите са най-ефективни, най-бързи и най-безболезнени; има много добра степен на проникване в кожата; ефективни са при по-фини и тънки косми. Като недостатъци на този вид лазери за епилация може да се посочи това, че не са подходящи за тъмна кожа.

Nd:Yag лазерът е медицински лазер с дълъг импулс на вълната, който може да се използва безопасно за всички типове кожа, включително и с тен (1 – VІ фототип). С него могат да

се извършват и други процедури – лазерно подмладяване, лечение на гъбички по ноктите, третиране на капиляри. Недостатък на Nd:Yag лазерът е, че процедурите са болезнени. Този вид лазери за епилация се ползват най-често при липса на александритен лазер или при V и VІ фототип кожа.

Диодни лазери за епилация

Представляват немедицински лазерни системи и се считат за компромисен вариант в избора на лазери за епилация. Подходящи са за всички типове кожа, сравнително ефективни са при плътни и тъмни косми и не са особено ефективни при фини и тънки косми. Диодните лазери не предлагат голяма мощност и широк диапазон от настройки, което прави техните възможности много ограничени. Диодните лазери за епилация имат своите предимства, като например това, че процедурите са безопасни, както и че работят ефективно при всички типове кожа. Недостатъците на диодните лазери за епилация се свеждат до: неефективност при тънки и фини косми; резултатът след първите две процедури е слаб; необходимо е да се нанася гел на обработваната зона, както и това, че в повечето случаи с този вид лазери за епилация работят немедицински лица, което може да доведе до компрометиране на процедурите, ако служителите не са достатъчно компетентни.

Доверете се на нас за лазерна епилация.

Рубинови лазери за епилация

Медицински лазери за епилация

Диодни лазери за епилация

Научете повече

НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНА